Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 5 yıl boyunca sürdürmüş olduğu alt yapı çalışmalarını tamamlamış bu dönem de de şehrin üstüne yatırım yapmaya başladı. Özellikle görüntü güzelliğine önem verilecek olan bu çalışma sisteminde parklar caddeler köprüler elden geçirilerek gece ışıklandırmaları ile birlikte çok hoş bir görünüm kazandırılacak. Günaydın bu çalışmalarını sürdürürken yine farlı bir medot uyguluyor. Süsleme çalışmalarında da Isparta’nın kendi taşını ön planda tutarak andezit taşı ile köfke kullanarak hem bu taşlarda oyma sanatını kullanacak. Ayrıca bu oyma taşlarla birlikte üzerine konacak olan ferforje ve diğer emtialarla birlikte şehrin görümünü bir başka hale gelecek. Tabiri yerinde ise birkaç yıl sürecek olan bu çalışma neticesinde Isparta gelin gibi süslenmiş olacak. 

Günaydın bu vesile ile hafta sonu taş işleme ve ferforje atölyelerinde incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Günaydın inceleme sonrasında yapılan çalışmalar hakkında basına da kısa bir açıklamada bulundu.

“Şehir süsleme çalışmalarında ciddi bir çalışmamız var. Bu çalışmalarımızda gece aydınlatma sistemlerimizde olacak. Bu süsleme sanatında da her türlü emtiayı kullanıyoruz. Ahşap oyma, ferforje ve şehrimizin yerli taşlarını kullanıyoruz. Süsleme sanatımızda ana unsurumuzu Isparta’mızın ortasından geçen çay boyumuzda 6 adet köprümüz var. Süslemelerimizi önce buradan başlatacağız. Bildiğiniz gibi bu köprülerimize taştan duvarlar örülmüş ve geçişlerde kör nokta oluşturulmuş ve sık sık kazalara da sebebiyet vermektedir. Bunu da dikkate alarak şehir estetiğini de sağlayarak güzel bir süsleme yapacağız. Işıklandırmalar ile de halkımızın beğenisini kazanacağına inanıyorum. Bildiğiniz gibi şehrimizin artık alt yapısını tamamladık. Bundan sonra da şehrimizi güzelleştireceğiz. Böylece şehrimize yeni bir kimlik kazandırmış olacağız. Yaptığımız çalışmalar şehrimize özgü ve hiçbir şerde bir örneği olmayan bir sistem ile bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.