Isparta kömür satış bayileri tedirgin Isparta"da kömür satış bayiliği yapan esnaflar, Isparta"nın hava kirliliği nedeniyle tedirgin olduklarını, Ispartalı vatandaşların kömürleri şehir dışından aldıklarını dile getirdiler.

Isparta"da hava kirliliğinin bir türlü kontrol altına alınamadığını ve bunun zararın da kendilerinin çektiklerini dile getiren esnaflar, bu kirli havanın bir an önce kontrol altına alınmasını istediler. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan esnaflar şunları söyledi “Isparta"da hava kirliliği, gereği gibi kontrol edilemiyor. Sebebi; Isparta Belediyesi"nin yerli kömür satış firmalarından yüklü para alarak, eskiden Isparta"ya sokulmayan kömürlerin satılmasına müsaade ediyor (tunç bilek kömürleri gibi)” şeklinde konuştular.

Esnaflar bu durum neticesinde adeta isyan ettiklerini belirterek “Türkiye genelinde herhangi bir kömür ocaklarına sahip olan firmalar, Isparta Belediyesi"ne müracaat ederek analiz raporu sunuyorlar. Belediye"ye yüklü para ödeyerek, eskiden Isparta"ya sokulmayan kömürlerin, kaliteli olup olmadıkları kontrol edilmeden satılmasına müsaade ediliyor.Bu yüzden Isparta"mızda hava kirliliği son zamanlarda başını aldı gidiyor.

Özellikle akşam üstü resmi daireler, okullar, Süleyman Demirel Eğitim Kompleksi"nden çıkan dumanları, Valilik, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve Belediye ekipleri tarafından kontrol edilmesini istiyoruz. İthal kömürlerin bile kaliteli olup olmadıkları kontrol edilmiyor. Sibirya"dan, Çin"den Afrika ülkelerinden, Ukrayna"dan İthal kömür ülkemize gelmektedir.

Bunlar içerisinde en kaliteli kömür, Sibirya kömürleridir.Ayrıca vatandaşlarımızın son zamanlarda, komşu illerden kaliteli kömür getirmeleri de biz bayileri son derece etkilemektedir. Bu duruma, Valilik, Çevre İl Müdürlüğü ve Belediye yetkililerinin el koymasını istiyoruz” şeklinde konuştular.