Sosyal Güvenlik Kurumu ile Halk Bankası arasında prim alacaklarına kredi kullandırılmasına ilişkin protokol imzalandı. Protokole göre prim borcu olan SSK ve Bağ-Kur'lular 60 aya kadar, ödeme gücüne göre limitsiz kredi kullanabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Halk Bankası arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde esnaf ve sanatkarlar, diğer bağımsız çalışanlar sosyal sigortalar kurumu kanunu kapsamında olan sigortalıların, birikmiş pirim borçlarının banka kredisi kullanmak suretiyle ödenme imkanı getirildi.

SSK ve Bağ-Kur prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili yasal düzenlemenin 27 Mayıs 2008 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatan Esnaf Odaları Birlik Başkan Vekili Ahmet Tural, borcu olan esnaflara bu düzenlemeden yararlanma çağrısı yaptı.

Söz konusu kredi imkanından yararlanmak isteyen sigortalılar, başvuru dilekçelerini Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüklerinden veya Halk Bankası Şubelerinden temin edebilecekler. Esnaf Odaları Birlik Başkan Vekili Ahmet Tural, bu protokolün esnaf ve sanatkar için büyük bir avantaj olduğunu kaydetti.

Halkbank"tan alınan bilgiye göre, emekli olmak isteyenlerin kullandırılacak kredi miktarında bir limitleri olmadığı, ödeme imkanına göre kredi kullandırılacağı öğrenildi.