Daha önce ihaleyle AKP Merkez İlçe Başkanı İskender Aydoğdu"ya kiraya verilen Kültür Sineması yeniden modernize olmazı için bu kez de 5 yıllığına Tüze Saraç Sinemalarına kiralandı.

   Merkezde bulunan Kültür Sineması"nın Isparta"ya yeniden modernize olarak kazandırılması için Tüze Saraç Sinemalarına 5 yıllığına kiraya verildi. Isparta"da modernliğe atılan adımlar ile ilgili olarak açıklamalar yapan Belediye Başkanı Hasan Balaman Isparta için değeri olan ve yıllardır işlev gören Kültür Sineması"nın modern bir şekilde yeniden Isparta"ya kazandırıldığını söyledi. 

    Balaman “ Kültür Sineması Isparta"nın kültürel değerlerinin yansıdığı bir konumda bulunuyordu. Biz bu sinemanın Ispartalıya daha iyi hizmet vermesi için düzenlemeler yapmaya çalıştık. Ancak 1 trilyondan fazla tutar çıktı. Bizde Belediye olarak bu paranın Belediye"den çıkması yerine ihaleye vermeyi düşündük. Ve Türkiye"de sinemalarıyla ünlü Tüze Saraç Sinemaları da ihaleye katıldı.

     İhalede 1 trilyonluk tutar ve yıllık 100 milyarlık kira bedeli şartını kabul eden Tüze Saraç Sinemaları ihaleyi almaya hak kazandı. 5 yıllığına da kiraya vermiş olduk.”dedi. Balaman daha sonra yılların Kültür Sineması"nın orijinalliğinin bozulmadan modernize edilmiş bir şekilde halkın hizmetinde olacağını sözlerine ekleyerek konuşmasını noktaladı.