Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu ve yönetimi Vali Memduh Oğuz’u ziyaret etti. Hayırlı olsun ve hoşgörü ziyaretine geldiklerini belirten Oda Başkanı Bayram Kutlu, oda olarak yapmış oldukları çalışmalar hakkında Vali Oğuz’a bilgiler verdi. Sigortalama konusunda çiftçileri bilgilendirdiklerini belirten Başkan Kutlu; “Sayın valim sigortalama bizim için çok önemli. Geçmiş yıllarda sadece don ve doluya karşı sigortalama yaptırılıyordu, ancak bizlerin talebi üzerine bu sene kapsam genişletildi ve çiçek dönemi de sigorta kapsamına alındı. Biz bölge olarak meyve ağırlıklı üretim yapan bir bölgeyiz. Meyvede çiçek döneminin sigorta kapsamına alınması bizler için iyi olmuştur. Bakanlığımıza ve hükümetimize çok teşekkür ediyoruz.

     Biz oda olarak 11 bin üyeye sahibiz, tabi bunların içinde 6-7 bin üyemiz faal olarak bizzat üretim yapmaktadırlar. Destekleme konusunda biz oda olarak 3 hafta tam mesai yaparak yılbaşından önce dosyaları kabul etmeye başladık. Ancak bazı üyelerimiz biraz geç davrandılar ve dosyalarını teslim edemediler. Bakanlığa yapmış olduğumuz başvurumuz kabul edildi ve dosya verme süresi 3 ay daha uzatıldı” dedi.

VALİ OĞUZ; “SİZ ÜRETEN, İKRAM EDEN BİR ÖRGÜTSÜNÜZ”

      Isparta ekonomisinin ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz; “Siz ciddi bir Sivil Toplum Örgütüsünüz, üreten ve ikram eden bir örgütsünüz. O bakımdan ziyaretiniz beni çok mutlu etmiştir.

      Isparta’da tarım son teknolojiye göre teknik olarak yapılmaktadır. Tabi bu da üretime ve rekolteye olumlu yönde yansımaktadır. Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi de çok önemli çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmalar ışığında bölgemizde üretimi yapılan elma, kiraz, kaysı ve şeftali gibi meyvelerin yanında katma değeri yüksek, pazar payı daha iyi olan alternatif ürünlere yönelmek gerekmektedir.

      Üretim yapılan yerde elbette ki sıkıntılar olacaktır. Bu sıkıntıları el birliği halinde, birlikte çözüme kavuşturmanın yollarını arayacağız” dedi.

      Ziyaret, karşılıklı olarak iyi dilek ve temennilerle sona erdi.