Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi 2. Sektörel Danışma Kurulu (SEDAK) Toplantısı, Sütçüler İlçesi Çandır Köyünde Canlar Alabalık Tesisinde gerçekleştirildi.

Toplantıya; ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Kubilay, Isparta Tarım İl Müdürü Enver Murat Dolunay, Isparta Su Ürünleri Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mustafa Aydemir,  Su Ürünleri Sektör Temsilcileri Osman ŞAHLAN (Şahlanlar Gıda) ve Alim CAN (Canlar Alabalık) katıldı.

Toplantı sonrasında açıklama yapan ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi; “Isparta, kültür balıkçılığı bakımından potansiyeli yüksek olan bir il. Aynı zamanda su ürünleri işleyerek ihracat yapan firmalarımız var. Bugün sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sorunları ve çözüm önerilerini birlikte görüştük. Üniversite olarak bize düşen her konuda her zaman üreticinin yanında olmaktır. Su ürünleri sektörü bölgemizde istihdam yaratan ve aynı zamanda milli ekonomi adına katma değer sağlayan bir sektör. Gün geçtikçe gelişiyorlar. Üniversite olarak bu gelişmeye her zaman katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu./İbrahim Demirayak