BİR HİKAYE DAHA GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ

Isparta"nın 40 yılını adeta bir yılan hikayesi şeklinde meşgul tabakhanenin DOSB bünyesinde yapımının bitme aşamasına geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Hasan Balaman, Deri Organize Sanayi Bölgesi"nde çalışma ve hizmetlerin devam ettiğini ve Ağustos ayı sonunda hizmete gireceğini söyleyerek Çarşamba Pazarı"nın ardından bir hikayenin daha gerçeğe dönüştüğünün altını çizdi.

Isparta Belediyesinin öncülüğünde Deri Organize Sanayi Bölgesinde yapımı devam eden ve 1 aya kadar tamamlanması planlanan Tabakhanede sona yaklaşıldı. Başkan Balaman, tabakhane esnafının Ağustos ayı içinde DOSB"ye taşınacağını ve gerçekleştirilecek taşınmasının ardından da mevcut binaların yıkımının yapılacağını kaydetti.

Isparta"nın 40 yılını adeta bir yılan hikayesi şeklinde meşgul tabakhanenin DOSB bünyesinde yapımının bitme aşamasına geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Hasan Balaman, Deri Organize Sanayi Bölgesi"nde çalışma ve hizmetlerin devam ettiğini ve Ağustos ayı sonunda hizmete gireceğini söyleyerek Çarşamba Pazarı"nın ardından bir hikayenin daha gerçeğe dönüştüğünün altını çizdi. Başta eski adıyla Çarşamba Pazarı (Isparta Ticaret Kültür Merkezi) olmak üzere bir çok projenin hayal bile edilmeyecek düzeyde yapımlarının hızla devam ettiğini aktaran Başkan,, kendilerinin de olaya birkaç yıl seyirci olarak kaldıklarını aktardı.

Esnafların ve yöneticilerin tarafından yapılacakları beklediklerin ifade eden Balaman, geçen süreç içerisinde hiçbir girişimin yapılmadığını kaydetti. Balaman, “Altyapı getirmek veya arsa almak o kadar önemli bir şey değil.

Asıl olan bu binaların buraya dikilmesi ve şehir içinde bulunan metruk binaların kaldırılmasıydı” şeklinde konuştu. 40 yıldır devam eden tabakhane sorununa neşter vurulduğunu kaydeden Balaman, ağustos ayı içerisinde şehrin içinde kalan tabakhane dükkânları tamamen yıkılarak temizleneceğini ve esnafın buraya taşınacağını söyledi.

İnşaatların hızla ilerlediğine dikkat çeken Balaman, gelecek aylarda esnafların buralarda faaliyet göstermeye başlayacaklarını aktardı.