Isparta TED Koleji SBS sonuçlarına göre genel puan ortalamasında Isparta birincisi oldu. TED Isparta Koleji 2012 yılı SBS’ de okullar sıralamamda birinci olurken ilk bine üç öğrencisi girdi.
 
SBS sonuçları ile ilgili olarak TED Koleji Müdürü Hayrettin Bilge, öğrencilerle birlikte düzenlediği basın toplantısında açıklamalar yaptı, bilgiler verdi. Bilge, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:      "2012 SBS sonuçlarına göre,450 ortalama, puanıyla Türkiye'de resmi ve özel okullar arasında ilk sıralarda yer aldı. Hakikaten öğrencilerimiz bireysel başarılarıyla 500 tam puanlıyla Furkan Yılmaz'ımız, ilimizin ilk 10'unda 3 öğrencimiz, Türkiye genelinde yine ilk 8 öğrencimiz başarılarıyla bizleri gururlandırdı. Türk Eğitim Derneği'nin değerli okullarından olan TED Isparta Kolejimiz bugün geldiği noktada başarılarının tesadüfî olmadığını, yıllara dayanan disiplinli bir çalışma sonucu elde ettiğini ortaya koydu.
 
Bu başarılı sonuçların temelinde her zaman söylediğimiz gibi nitelikli öğretmen kadrosu yatıyor. Ben öğretmen arkadaşlarımla, canlı casino bonusları başta öğrencilerimle büyük gurur duyuyorum. Hakikaten 2008 yılından bugüne gelinceye kadar, son 4 yılda Başarılarımıza başarı kattık. Türkiye 24.'lüğü, Türkiye 50.'ligi gibi gerçekten bu başarıların temelinde çok güçlü birtakım ruhu yatıyor.  TED Isparta Koleji olarak öğretmenlerimizin hepsinin Türk Eğitim Derneği'nce sınavla gelmesi. Bol hizmet içi eğitimler alması ve. nitelikli öğretmen kadrosunun iyi bir uyumuyla başarılar katması. Öğrencilerimiz sürekli hafta sonunda ücretsiz eğitim kurslarında yer almakta. Haftada 1.0 saat İngilizce dersimizle yabancı dillerini geliştirdiler. Sosyal alanlarda da sporun ve sanatın her dalında başarılı oldular.
Geldiğimiz son noktada 2012 yılı SBS sonuçlarına göre 450 puan ortalama ile okullar arasında birinciyiz. Bireysel anlamda da 500 tam puan çıkaran çocuğumuz olduğu gibi yine ilk 10'da, ilk 100'de birçok öğrencimiz gerçekten bizi gururlandırıyor. Bu başarılarda emeği geçen başta öğrencilerimi, sürekli destek veren ailelerimize, ve onları yetiştiren öğretmen kadromuza sonuz teşekkürlerimi sunuyorum."