Son yıllarda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı “Türkiye Lojistik Master Plan Projesi” yürütüyor ve bu kapsamda Türkiye'nin bölgede bir lojistik üs haline gelmesi hedefleniyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi de Batı Akdeniz Bölgesi'nin (Isparta, Antalya ve Burdur) sürdürülebilir kalkınma ve ekonomik büyüme hedeflerine destek vermek amacıyla Keçiborlu Belediyesi'nin katkıları ile 19 Mart 2019 Salı günü saat 09.30'da ''Batı Akdeniz Lojistik Merkezi ve Entegre Taşımacılık Çalıştayı'' düzenliyor. Keçiborlu Sinema ve Kültür Merkezi'ndeki çalıştayın ana temalarından biri de Isparta'nın ürünlerinin ve yetiştirilen yaş sebze ve meyvenin yurtiçi ve yurtdışı pazara arzını sağlamaya yönelik kurulabilecek bir Ortak Lojistik Merkez olacak.

Çalıştayın açılış oturumuna İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun'un da katılımı bekleniyor.

SDÜ Isparta'ya değer katmak ve bir vizyon ortaya koyabilmek amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Genel Müdürlüğü, Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğü, TCDD Taşımacılık A.Ş, ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden önemli isimleri bir araya getiriyor.

Çalıştaya Türkiye Lojistik Master Planı'nın hazırlayıcıları arasında yer alan akademisyenler ile beraber konuyla ilgili il müdürlükleri ve sektör temsilcileri de konuşmacı olarak katılım sağlayacak.

Batı Akdeniz Lojistik Merkezi ve Entegre Taşımacılık Çalıştayı ile Isparta ve Burdur başta olmak üzere Batı Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilen ürünlerin tek bir merkezde depolanarak havayolu, demiryolu ve karayolu olanakları kullanılarak yurtiçi ve yurtdışı pazara sunulmasına yönelik bir lojistik merkezin temelleri oluşturulacak.