IGSİAD’ın 10. yıl etkinlikleri kapsamında ‘Isparta Lobisi’ toplantısında konuşan işadamları Isparta’nın ticari yönden mutlaka atılım yapması gerektiğini belirttiler. Bu durum şehrin bu konuda öncülük edecek bir liderinin olmadığı şeklinde yorumlandı. 
 
Isparta Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği (IGSİAD)’ın 10’ncu yıl etkinlikleri kapsamında, “Isparta İş Dünyası Platformu” düzenlendi. Cumartesi günü saat 00.30’da Barida Otel’de başlayan programa Isparta’nın yanı sıra Ispartalı olup da İstanbul ve benzeri illerde ticari faaliyetini sürdüren İşadamları katıldı.
 
BAYHAN; “ISPARTALI İŞADAMLARIYLA KAYNAŞIP İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ” 
 
“Isparta İş Dünyası Platformu” adı altında düzenlenen toplantının amacını anlatan IGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bayhan; “İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyükşehirlerimizde iş yapan işadamlarıyla buluşup, birbirimizle kaynaşmak, gelişen teknolojiyi de kullanarak bir işbirliği ağı oluşturmak ve böylece Isparta’nın sesi olmak, birlikte ticaret yapmayı amaçlıyoruz” dedi. 
 
ISPARTA’NIN TİCARİ ANATOMİSİ ÇIKARILDI 
 
IGSİAD’ın öncülüğünde yapılan toplantıya, Türkiye’de nam salmış Ispartalı bazı işadamları katıldı. Hakan Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nedim Karasoy ve Şahlanlar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şahlan’ın yaptığı açıklamalar, adeta Isparta’yı özetledi. Diğer adıyla Isparta Lobisi olarak adlandırılan ‘Isparta İş Dünyası Platformu’ şehrin anatomisini çıkardı. Açılış konuşmasını yapan IGSİAD Başkanı Alper Bayhan, özetle şunları söyledi: “Isparta’nın eksikliğini çektiği, lobi toplantısını gerçekleştiriyoruz. Ankara ve İstanbul’da bulunan değerli Ispartalı işadamlarımız bizleri kırmadılar. Bize yön vereceklerini biliyoruz. İşbirliği içerisinde girişimciliği sağlamalıyız. 
 
“LİDERSİZ ŞEHİR ISPARTA ALGISINI YOK ETMELİYİZ” 
 
Lidersiz Şehir Isparta algısını yok etmeliyiz. Isparta’yı mikrodan, makroya ülke milliyetçiliğini taşımalıyız. Birlik ve beraberlik başarıyı getirir. Isparta’ya yaşayan herkes Isparta lobisinin doğal üyesidir” dedi. 
 
Daha sonra konuşan Hakan Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Uluborlulu hemşerimiz Ahmet Nedim Karasoy, önemli bilgiler verdi. 
 
Ahmet Nedim Karasoy’dan sonra konuşan Şahlanlar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şahlan ise, ilin içerisinde bulunduğu teşvik sistemini eleştirdi. Şahlan: “Gidin bakın Organize Sanayi Bölgesi kan ağlıyor. Ben ilimizde bir birliktelik göremiyorum. Isparta’nın ne yazıkki ki saç ayağı oluşmamış. Hep birlikte saç ayağını oluşturmamız gerekiyor. Teşvik sistemimiz çok yanlış, bu sistemin değişmesi lazım” dedi.