SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan konu ile ilgili olarak dün saat 10.30’da yaptığı basın toplantısında şunları söyledi; “SDÜ Tıp Fakültesinin kurucu öğretim üyelerinden olan halen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip AKHAN hocamızın bu hastaneye taşındığımızda başlattığı bayılma, havale, sinir krizi geçirme gibi yakınmaları olan hastalara kesin tanı koymada en modern yöntem olan Uzun Süreli Video EEG monitörizasyonu sisteminin kurulma hülyası bugün gerçekleşmiştir. Hem Yetişkin Nöroloji hem de Çocuk Nöroloji öğretim üyeleri olarak çok büyük bir mutluluk duymaktayız.

UZUN SÜRELİ VİDEO EEG MONİTÖRİZASYONU NEDİR ?

Bebek ve çocuklardaki havalelerin hangi tip epilepsi olduğu, Çocuklardaki özellikle ilaca dirençli kasılmalar ve bayılmaların gerçek epilepsi olup olmadığı, epilepsi ise hangi tip olduğu, beynin hangi bölgesinden kaynaklandığı, epilepsi cerrahisine uygun olup olmadığı, Yetişkinlerdeki dirençli kısmi epilepsilerin beynin hangi bölgesinden kaynaklandığı, cerrahi tedaviye cevap verip vermeyeceği, Yetişkinlerdeki bayılmaların gerçek epilepsi olup olmadığı veya sinir krizi mi olduğunu ayırt etmeğe yardımcı olmaktadır. Bunun sonucu olarak; hastalara kesinleşen tanılara göre uygun tedavileri verilmektedir.

Sonuç olarak; Uzun süreli video EEG monitörizasyonundan, genellikle epilepsi tanısı ile karışan epilepsi dışı nedenlerin ayırt edilmesi, cerrahi tedavi planlanan epilepsi hastalarında, nöbet başlangıç yeri ve yayılma şeklinin ortaya konulması ve kısa süreli EEG kayıtlarından yeterli bilgi edinilemediği durumlarda yararlanılmaktadır.

Böyle bir ünitenin kurulmasıyla bu tip hastalarımız il dışına gitmeyecek ve aylarca randevularını beklemeyecektir. Göller Bölgesi yeni bir imkâna daha kavuşmuştur, hepimize hayırlı olsun” dedi.