Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, kış mevsiminin başlaması nedeniyle kötü hava koşullarından vatandaşların olumsuz yönde etkilenmemesi için uygulanmakta olan tedbirlere ek tedbirler aldıklarını söyledi.

Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kötü hava şartlarında trafik ekiplerinin yolları sürekli kontrol altında tutacağını belirterek, ''Olumsuzluk olan mevkilerde yapılan çalışmalar süresince güzergahı kullanacak yol kullanıcılarının uygun mevkilerde beklemeleri, gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra araç sürücülerinin yolu kullanmaları sağlanacak'' dedi.

Karlı ve buzlu yol kesimlerinde güzergahı kullanacak bütün araçların trafik ekiplerince mevsim şartlarına uygun teçhizat kontrolüne tabi tutulacağına işaret eden Gürkan, ''Aşınmış lastik kullananlar ile özellikle kamyon ve otobüslerin arka ışıklarının bulunduğu bölümlerin temiz tutulması sağlanacak. Bu konularda eksikliği olan araçların trafiğe çıkmalarına müsaade edilmeyecek'' diye konuştu.

Radarla hız kontrollerinin artırılıp kazaların oluşumuna neden olan süratli araç kullanımının engellenilerek, araç sürücülerinin belirlenen hız limitleri dahilinde seyretmelerinin sağlanacağını vurgulayan Gürkan, ''Kış mevsiminin başlaması nedeniyle kötü hava koşullarından vatandaşlarımızın olumsuz yönde etkilenmeden güven içinde seyahat edebilmeleri, şehir içi ve şehir dışı yollarımızda daha güvenli bir trafik ortamının yaratılmasıyla özellikle yayaların trafikteki güvenliklerinin daha etkin bir şekilde sağlanması amacıyla uygulanmakta olan tedbirlere ek bazı tedbirler alındı'' diye belirtti.

Emniyet kemerinin şehir içi ve şehir dışı yollarda mutlaka kullanılması gerektiğini söyleyen Gürkan, yaya olarak trafikte bulunan vatandaşların da yaya geçitlerini ve yaya kaldırımlarını kullanmaları gerektiğini anlattı.