Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 166. yıldönümü dolayısıyla Isparta'da düzenlenen etkinliklere katılan Almanya'nın Hessen eyaletinin başkenti Wiesbaden'ın Emniyet Müdürü Gerhard Müller, şehirlerinde 70 Türk asıllı polisin görev yaptığını ve meslektaşlarıyla iyi diyalog içinde olduklarını bildirdi.
     Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 166. yıldönümü Isparta'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hükümet Meydanı'ndaki törende Emniyet Müdürü Zeki Gürkan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
     Gürkan, törende yaptığı konuşmada, polislerin vatandaşlara 24 saat kesintisiz hizmet verdiklerini ve her konuda vatandaşın yanında olduklarını söyledi. Emniyet camiası olarak gelişen teknolojiyi yakından takip ettiklerini anlatan Gürkan, suçlulara göz açtırmamak için imkanları sonuna kadar kullandıklarını bildirdi. Isparta'nın huzur kenti olduğunu belirten Gürkan, Emniyet Müdürlüğü olarak amaçlarının suçu işlenmeden önlenmek olduğunu ve buna yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini kaydetti.
     Isparta'ya davetli olarak gelen Almanya'nın Hessen eyaletinin başkenti Wiesbaden'ın Emniyet Müdürü Gerhard Müller de, Türk polisleri ile aralarında çok iyi diyalog olduğunu aktardı. Türklerin Almanya'yı ikinci yurtları olarak kabul ettiklerini ve çok sayıda Türk asıllı vatandaşın Almanya'da yaşadığını anlatan Müller, ''Bizim şehrimizde 70 Türk asıllı polis var. Türk asıllı meslektaşlarımızla çok iyi ilişkiler içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' dedi.
     Kendilerinin de Türkiye'yi ikinci bir yurt olarak kabul ettiklerini belirten Müller, Türkiye'ye geldiklerinde kendilerini huzurlu hissettiklerini söyledi.
     Konuşmaların ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.