Milliyetçi Hareket Partisinde 14 Mart’ta başlayan Milletvekilliği aday adaylığı süreci 21 Mart Pazartesi günü saat 17.00 itibariyle sona erdi. Söz konusu süreç içerisinde Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunan partinin yöneticilerinden Mehmet Faik Tortop, dün bir basın toplantısı düzenleyerek Milletvekili aday adayı olduğunu resmi olarak kamuoyuna açıkladı.

Dün saat 11.00’de Parti Binasının toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala, Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İzzettin Dikmen ve diğer yöneticiler ile partililer katıldı. Mehmet Faik Tortop toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “12 Haziran seçimlerinin yapılacağı bu günlerde; Atalarımız'ın kanlan pahasına kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, içeriden de yerli işbirlikçilerin destekleriyle, üretmeden tüketen, Milli kuruluşlarını satan, sanayisini, tarımını, hayvancılığını, Tekstil'ini yok eden, ekonomisini, tamamen dışa bağımlı hale getiren bir yapı ile karşı karşıyadır. En son olarak da, bu topraklar üzerinde güvenle yaşamamızın teminatı olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin aksayan yönlerini, düzeltmek varken, yıpratıp ortadan kaldırmanın planları yapılmış ve uygulamaya konulmuştur.

Kısacası Türkiye yeniden mili mücadele dönemlerine sürüklenmektedir. Milletimiz her yönden küresel güçlerin baskısı altındadır. Bütün vatanperverlerin, Milli düşünen, birlikten yana olanların şuuruna sahip insanlarımızın, mecliste çoğunlukta olmaları şarttır. Yeniden bir Milli mücadele hareketi yaşamamanın yolu bu seçimlerden geçmektedir. Ortak noktamız. tarihimiz, kültürümüz, inancımız, birlikte yaşama arzumuzdur. Türkiye'nin her yerinde problemlerimi? vardır. Bölgesel değildir, Etnik değildir. Çözüm'ü de vardır. Çözüm kendimizdedir.

Türkiye'nin meseleleriyle yakından ilgilendim,12 Eylül 1980 öncesini göıdüm, 0 günlerin idealizmini ve sıkıntılarını gördüm. 12 Eylülü yaşadım Demokrasinin kıymetini anladım. l2 Eylül 1980 sonrasını gördüm, kapitalizmin iğrenç yüzünü, idealizmin kıymetini anladım. Bu günün Türkiyesi'ni yaşıyorum, Atatürk'ün bildiğimden de büyük olduğunu öğrendim.

Bölgemizi ve problemlerimizi yakından biliyorum. Eğirdir, Barla kasabasında bahçem var, Eğirdir'i ve tarımı biliyorum. Üreticiyim, emekle çalışıyorum, emeğin değerini biliyorum. Eğirdir gölünün problemlerini, çevresinde yaşayan insanların sıkıntılarını biliyorum. 30yıiim Isparta il merkezinde geçti, lsparta'yı biliyorum.

1969 Yılından beri Türkiye'nin meseleleriyle yakından ilgilendim. Bilgi ve birikimlerimi değerlendirmek için Milliyetçi Hareket Partisi'nden Aday Adaylığına müracaat ettim. Bana düşen görevi yerine getirdiğime inanıyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

MEHMET FAİK TORTOP KİMDİR?

1950 yılında Senirkent'te doğdum, ilk ve ortaokulu orada okudum. Liseyi Atatürk Lise'sinde okudum, oraları ve diğer ilçe'lerimizdeki arkadaşları tanıdım. Üniversiteyi Ankara ve İstanbul'da okudum. Ankara'da Türkiye'nin meselelerini her yönüyle öğrenme tanıma fırsatı buldum. İstanbul'da farklı kültürleri, farklı yaşama tarzlarını ve bu farklılıklarda birlikte yaşayabilme ortamlarını gördüm. 1976 Yılında Diş hekimi olarak mezun oldum ve Senirkent Devlet Hastanesi'nde göreve başladım.1978-1980 Yılları arasında askerliğimi Çankırı'da yaptım, askerliği tanıdım. Askerlik dönüşü kısa süre Uluborlu'da ilk Diş Hekimi olarak çalıştım.orayı yakından tanıdım.Senirkent'te tekrar çalışarak 1981 Yılında Isparta'ya serbest diş hekimi olarak geldim ,2002 yılma kadar, serbest çalıştım,serbest piyasa şartlarını gördüm.2002 den 2006 ya kadar Isparta Devlet Hastanesinde çalıştım,Hastane şartlarını gördüm. Halen serbest çalışmaktayım.”