Keçecilik ve deri el sanatları öğrenimi gören 36 üniversite öğrencisi, bilgilerini Yalvaç'ta uygulamalı eğitimle pekiştirdi.
Konya Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi El Sanatları Öğretmenliği Bölümü son sınıfta okuyan 36 öğrenci, unutulmaya yüz tutan ancak Yalvaç'ta halen devam eden mesleklerden olan dericilik el sanatları ve keçeciliğini uygulamalı eğitimle yerinde görme imkanı buldu.
Öğretim Görevlisi Nurgül Begiç eşliğinde Yalvaç'a gelen öğrenciler, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ''somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı'' unvanına layık görülen keçe imalatçısı Gencer Kondal'dan mesleğin püf noktalarını öğrenerek, keçenin yapılışını uygulamalı olarak izledi.
Öğretim Görevlisi Nurgül Begiç, keçeciliğin yaşatıldığı bu bölgedeki tek yerin Yalvaç olduğunu, bu nedenle keçe ustası Gencer Kondal'ın mesleğe önemli katkılar sunduğunu belirterek, öğrencilerin eğitimlerini uygulamalı olarak pekiştirme imkanı bulduklarını söyledi.
Keçeciliğin halen yaşayan ancak pek fazla kimse tarafından yapılmaması nedeniyle kaybolmaya yüz tutmuş meslek dallarından biri haline geldiğini anlatan Begiç, ''Keçecilik geleneksel Türk el sanatı olarak mutlaka yaşatılmalı ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmalıdır'' dedi.
Keçe imalatçısı Gencer Kondal da, keçecilik mesleğini öğrenmek için yurt içinden ve yurt dışından grupların geldiğini ifade ederek, ''Buraya gelenler bir gün içerisinde bir şapka ya da çantanın nasıl yapıldığını öğrenebiliyor. Amacım daha uzun süre kalmalarını sağlayarak bu alanda Yalvaç'a katkı sağlamak olacak'' dedi.