İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle ve uyuşturucuyla mücadelenin eş zamanlı ve aynı tempoda sürdürülmek zorunda olduğunu vurgulamış, "Benim ülkemin gencinin canına mal olacak bir kişiye gereğini yerine getirme görevidir. Suçunu bana atsın" demişti.

Bu talimattan sonra Isparta'da zaten süren Uyuşturucu ve Terör Operasyonları dahada hızlandı genişleyerek devam etti.

Göreve Başladığı günden itibaren kentte uyuşturucu madde bağımlılığı ve önleyici çalışmaları hızlandıran Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Uyuşturucunun sigaradan başlayan bir illet olduğuna vurgu yaptı, Vali Günaydın, küçük yaşta öğrencilerin sigara içtiği bilgisini aldığı bir metruk binayı bağımlılığı önlemek adına yıktırdığını, ve bu şekilde tehlike arz eden metruk evlerin yıkımının sürdüğünü açıkladı.

Türkiye genelinde İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik çalışmaların, Isparta’da da kararlılıkla sürdürüldüğünün altını çizen Vali Şehmus Günaydın, gençleri bu illete karşı korumak, kurtarılanları rehabilite ederek hayata kazandırma yönünde çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Isparta'ya Bağımlılık Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezi Açılıyor

Isparta’da uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında yapım ihalesi ve gerekli çalışmaları devam eden bağımlılık tedavi ve rehabilitasyon merkezinde incelemelerde bulunan Vali Şehmus Günaydın, “3 ay içerisinde merkezimizi hizmete açmış olacağız. Burada tedavi görecek gençlerimizin meslek sahibi olabilmeleri için de kurumlarla yapılan çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Vali Günaydın ‘Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı’ çerçevesinde kurulması kararlaştırılan ve geçtiğimiz günlerde yapım ihalesi yapılan Bağımlılık Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi arazisinde incelemelerde bulundu. Mülkiyet ve imar sorunları çözülen 52 dönümlük arazi üzerinde kurulacak olan merkez planlarını inceleyen Vali Şehmus Günaydın, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

“Türkiye’de ilk”

Vali Günaydın, incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, üzerine hassasiyetle düştükleri uyuşturucuyla mücadele kapsamında başlatılan ve Türkiye’de ilk olacak projenin en güzel şekilde uygulanması ve başarılı bir şekilde devam edebilmesi için bütün detayları yerinde incelediğini belirtti.

“Yapımı 3 ay sürecek”

Gençlerin bu merkezde tedavilerinin yanında meslek sahibi olacaklarının da altını çizen Vali Günaydın, " Merkezin yapımına prefabrik olduğu için hemen başlandı. İnşallah 3 ay içerisinde Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizi hizmete açmış olacağız. Burada tedavi görecek gençlerimizin meslek sahibi olabilmeleri için de kurumlarla yapılan çalışmalarımız devam ediyor.Hayvancılık ve tarımsal ürün alanları ile el sanatları atölyelerinin yer alacağı merkezde gençler tedavilerinden sonra rehabilitasyon çalışmalarına devam edecek." diye konuştu.

“Sahip çıkalım”

Vali Günaydın, “Tedavi bittikten sonra işimiz bitti anlayışında olmayacağız. Biz gençlerimizin bir meslek sahibi olabilmeleri ve faydalı bir birey olarak hayatlarına devam etmeleri için bütün çalışmaları inşallah bu merkezde gerçekleştirmiş olacağız. Yapımına başlanan ve çok yakında hizmete girecek merkeze bütün Isparta’mızın sahip çıkmasını bekliyorum” ifadelerine yer verdi. 

Rehabilite edilen gençlere istihdam sağlanacak

Gençlerin uyuşturucu madde ve madde bağımlılığından korunmasının yetmediğine dikkat çeken Günaydın, “Uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda tedavi ve sonrasında rehabilitasyon, ardından da iş istihdamı konusunda elimizden geleni yapmamız lazım. Bu illete bulaşan gençlerimizin geri döndürülmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Burada herkese görev düşüyor, ancak bu iş burada bitmiyor. Basın mensuplarımız ve vatandaşlarımızdan da bu konuda destek bekliyorum. Bu konuda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızla bir görüşme yaptım. Bu görüşme sonrasında, işletmelerde madde bağımlılığından kurtulan gençlerimiz rehabilite edildikten sonra iş istihdamı sağlayacağız” dedi.

“Bu iş sigaradan başlıyor”
Madde bağımlılığı konusunda en önemli görevin, çocuklar için aile ve okullara düştüğünü belirten Vali Günaydın, geçtiğimiz hafta kentte okul müdürleriyle yaptığı toplantıyı hatırlatarak, “Bu iş sigaradan başlıyor. Okul müdürleriyle yaptığım toplantıda bu konuda daha fazla önlem alınması talimatını verdim. Özellikle uyuşturucu madde konusunda daha hassas davranılması talimatını verdim. Bazen benim bile karşılaştığım oluyor, geçenlerde sokak aralarında sigara içen gençler gördüm ve derhal gerekenin yapılması talimatını verdim” diye konuştu.

“Gençlere alternatif alanlar oluşturmak lazım”

Gençlerin okullarda, madde bağımlılığı konusunda gereken eğitimi aldığını, bunun yanı sıra sıkça ailelere de bu konuda eğitim ve çalışmalar düzenlendiğini ileten Vali Günaydın, bu çalışmaların da yeterli olmadığını, gençlere bu illetten uzak olmaları için alternatif yerler sağlanması gerektiğine değindi.

Bu konuda, kentteki mevcut spor alanlarının geliştirilerek yeni tesisler yapımının gerekli olduğunu anlatan Vali Günaydın, “Gençlerimize alternatif alanlar oluşturmayı istiyoruz. Yeni spor alanı tesisleri açmamız gerekiyor. Biz son dönemde bu çalışmalara ağırlık verdik. Gençlerimizi başarılı oldukları alanlarda cesaretlendirmemiz lazım. Hatta ve hatta gençlerimizin aileleriyle birlikte spor yapabileceği bir alan oluşturmayı düşünüyoruz. Büyük bir yer bulup, hem gençlerimiz hem aileleri hem de diğer vatandaşlarımıza ve sporculara bu alanı açmak istiyoruz. Bu tek başına yapılacak bir olay değil, el ele toplumun bütünüyle gerçekleştirilecek bir olay. Bu, gelecekteki tehlikelerin önlenmesi adına önemli bir olay” ifadelerini kullandı.

Vali Günaydın, sporun yanında sanatsal ve kültürel faaliyetlere destek olunması gerektiğine vurgu yaparak, “Destek olalım, bu tür çalışmaların önünü açalım. Bunlara yoğunlaşalım” ifadelerine yer verdi.