Isparta Valisi Memduh Oğuz, orman suçlarının asayiş olayı gibi değerlendirilmesini istedi. Isparta Valiliği, bir ay sonra başlayacak olan 'orman yangınları ile mücadele'ye yönelik bir toplantı yaptı.

Orman Bölge Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya katılan 15 kamu kurumu temsilcisine slayt eşliğinde çeşitli bilgiler verildi. Toplantıda konuşan Vali Memduh Oğuz, ormanlar konusunda güvenlik güçlerine de büyük görevler düştüğünü belitti.

Oğuz "Bizim ormanlar ile ilgili asayiş bağlantımız var. 'Adi olay', 'ideolojik olay' şekliyle ikiye ayrılan olaylar orman konusunda da ikiye ayrılmalı." dedi. Kent merkezi ve kırsalda görev yapan güvenlik güçlerinin bunu aynı zamanda bir asayiş problemi gibi görmeleri gerektiğini ifade eden Oğuz, bu konuda köy muhtarından valiye kadar herkese büyük görevler düştüğünü belirtti.

Türkiye'de orman bilincinin yükseldiğini, Orman Fakültesi sayısının da hızla arttığına dikkat çeken Oğuz, "Sadece Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi'nde 700 öğrenci var. Türkiye genelinde her yıl asgari bin 100 öğrenci orman fakültelerine alınıyor." diye konuştu.

Orman teşkilatının da gün geçtikçe güçlendiğini vurgulayan Oğuz, orman konusunda halkın bilinçlendiğini de ifade etti. Orman Bölge Müdür vekili Mehmet Bahar da katılımcılara alınması gereken tedbirler ve mevzuat hakkında bilgiler verdi. Bahar, gelişmiş olan ülkelerde orman alanlarının hızla arttığını belirterek, gelişmekte olan ülkelerde ise bunun tam tersinin söz konusu olduğunu söyledi.

Bahar, Türkiye'de orman varlığının her sene artış gösterdiğini ifade ederek, "Bir ülkenin orman varlığı açısından yeterli boyuta gelinmesi için en az yüzde 30 oranında ormanlık alanın bulunması gerekiyor. Türkiye, yüzde 27.22'lik oranda. Ama biz yüzde 30'u geçmek için çaba sarf ediyoruz." dedi.