Yeni Valimiz Sayın Ömer Seymenoğlu görevine başladı. Önce sağlık, sonra kolaylıklar diliyorum. Kendisi için, ailesi için ve Isparta’mız için hayırlı ve uğurlu olsun.

Sayın Valimizin ilk gününde valilik personeliyle tanışması, birimleri tek tek gezerek personelle sohbet etmesi olumlu. Kısacası ilk gününü mesai arkadaşlarına ayırması moral ve motivasyon açısından çok önemli. Birlikteyiz, beraberiz ve bir bütün olarak hizmet edeceğiz mesajıdır bu.

Vali Beyin protokol karşılaması istememesi de ayrı bir anlam taşıyor. Kendi ifadesiyle benim tarzım bu diyen valimiz; “Artık bunlara doyduk” diyor.

Doğru bir yaklaşım; İçi doldurulamayan boş toplantılar, ziyaretler, karşılamalar, uğurlamalar… Sayın valimizin dediği gibi doyduk bunlara. Sırf yapılmış olması için işi-gücü bırakarak saatlerce yapılan toplantılar… Hakikaten doyduk…

Devlet elbette ki toplantılarla, yerinde ve zamanında yapılan ziyaretlerle yönetilecektir. Ancak bazen öyle toplantılar yapılıyor ki adeta genel örf adet gibi, kökleşmiş… Saatlerce konuş, uyukla… Somut sonuç yok!

İnsanoğlu düşündükleriyle değil, yaptıklarıyla karşı tarafa mesaj verir. Ve insanoğlunu gerçeğin nasıl olduğu değil, nasıl göründüğü daha çok etkiler. Bu kapsamda Sayın Valimiz Ömer Seymenoğlu’nun vermek istediği mesajlar gayet açık ve nettir. Mesaj; birlik ve beraberlik içerisinde hizmet edeceğiz. Ve şimdi icraat zamanı…

Makamdan çok kasabada, köyde olacağını söyleyen Sayın Valimize tekrar kolaylıklar diliyorum.

Sayın valimiz için kaleme almış olduğumuz bu “Hoş geldin” yazısında sorunlardan bahsetmek istemiyordum. Ancak Isparta ve bölgemiz için çok önemli gördüğüm iki sorundan bahsetmek istiyorum.

Birincisi; Eğirdir Gölü… Gün geçtikçe tabanı otlanıyor ve bu otlanma artık yüzeye kadar çıktı. Göl çevresinde bilinçsizce yapılan kimyasal ilaçlama ve gübreleme gölün otlanmasına ve su kalitesinin bozulmasına neden olmaktadır. Ve gölde nedeni belli olmayan çekilmeler var. Su seviyesi düşüyor… Derinlik giderek hızlı bir şekilde azalıyor. Bu korkutucu bir durum. Eğirdir Gölü sadece Isparta için değil, tatlı ve içilebilir olması bakımından ülkemiz içinde çok önemli bir su kaynağı.

İkincisi; Malum koku sorunu… 8-9 mahalleyi, 90 bine yakın nüfusu etkileyen koku. Nedeni belli ama çözümü belli olmayan koku. İnsanların sağlığını, yaşam kalitesini olumsuz etkileyen koku.

Bu iki temel sorun ‘Güller ve Göller Diyarı’ olan Isparta’mıza hiç mi hiç yakışmıyor.

Sayın valim yeni göreviniz tekrar hayırlı olsun. Sağlık ve sıhhatle dolu başarılı yıllarınız olsun.