“Vallahi de Billahi de Yakana Yapışırım”

Meclis toplantısında MHP’li üye kendi partisinden belediye başkanına tadilatı tamamlanan akaryakıt istasyonun çevre duvarının kavşakta trafiği tehlikeye düşürdüğünü bu düzeltilmediği takdirde birinin zarar görmesi halinde gelip yakasına yapışarak hesap soracağını yüksek sesle ifade etti.


Yalvaç Belediyesine ait Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan akaryakıt istasyonunda bir süre önce yapılan tadilat çalışmalarında istasyonun batı kısmına yapılan çevre duvarının Eski Mahalle’den gelen caddedeki araçların görüş alanını kapatması Mecliste tartışmalara neden oldu.

Nisan ayı olağan meclis toplantısında gündem maddelerine geçilmeden önce MHP’li Fahri Kodal’ın Meclis Başkanlığına verdiği ‘Kavşakta acilen düzenleme yapılsın’ önergesi kabul edilerek gündeme alındı. Gündem maddesi görüşmeye açıldığı esnada söz alan Fahri Kodal, ‘Biz istasyonun tadilata alınmasını bu mecliste oylarken 6 metre geriye çekilerek kavşakta düzenleme yapılmasına karar vermiştik. Ancak şimdi görüyoruz ki ne
geri çekme var ne düzenleme bu da yetmiyormuş gibi çekilen duvar nedeniyle Eski Mahalleden gelen araç sıfır noktasına yanaşmadan yoldan gelen aracı görmesi imkansız.


Kazaların olmaması imkansız. Burada duvarı yıkmalıyız bir çözüm bulmaılıyız’ açıklamasını yaptı. Başkan Halil Hilmi Tütüncü, ‘Evet dediğiniz gibi burada geri çekme yapılacaktı ancak arkadaki duvarı biz hesap edememiştik. Bu nedenle geri çekme yapılamadı. Meclis olarak bizim burada yapacağımız birşey yok. Bunu Trafik komisyonunda görüşerek çözmeleri gerekiyor’ diye konuşunca Kodal yeniden söze girerek; “-Bu nasıl bir iştir ya.

Mülk belediyenin, proje belediyenin. Alalım kararı yıkalım duvarı gitsin. Yarın birisi ölünce mi aklımız başımıza gelecek. Orada birine bir şey olsun gelir yakana yapışırım hesabını sorarım. Vallahi de billahi de gelir yakana yapışırım’ diye yüksek sesle başkanı uyardı.

Konu Meclis üyelerinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri ile söz konusu istasyonda inceleme yaparak Trafik Komisyonuna konuyu götürmesine karar verilerek kapandı.