Memlekette elini taşın altına koyan aydınların büyüteçle arandığı bir dönemde, 700 dernek toplam 1100 adet sivil toplum kuruluşu 10 bine yakın doktoru, mühendisi, mimarı, avukatı olan Isparta’da düşünen konuşan sorgulayan insanların  sayılarının bir elin parmaklarının kadar olduğu, Isparta’da çok şükür sıkıntıları dile getiren birkaç erdemli kişi bulunuyor.

İlk açıklaması yeni Anayasa ile ilgili olan Baro Başkanı Gökmenoğlu'nun bu kez de yargıyla ilgili görüşleri de aynı hafta içerisinde Ankara'nın gün demine oturdu.
 
Gökmenoğlu'nun bu radikal çıkışları Isparta’da bazı kesimleri rahatsız etmesine rağmen Gökmenoğlu'nun topluma ve siyasilere verdiği mesaj bir hukuk adamı olarak bir dik duruştur Altını çizmek istediği asıl konuda Gökmenoğlu'nun yargıyı eleştirmesi değil, yargı sürecini eleştirmesi gerçeğidir. Çünkü geciken adalet adalet değildir.
 
Üç milyondan fazla dosyası olan bir ülkede işin içinden çıkılamaz bir hale geldiğimiz bir dönemde yüzbinlerce mahkum, tutuklu, hükümlü, milyondan" fazla dosya ile ne hedeflenmek isteniliyor telefon din-lemenin delil, krokinin suç, kitap yazmanın, saatli bomba ile eş değerde olduğu bunlarla ilgisi olan kimselerin soluğu Silivri'de aldığı bir dönemde bunların üstesinden gelmek artık proletaryanın işi değil ya sev ya sevr noktasına gelen bu ülkede tek çare .
 
HAYDİ AYDINLAR İŞ BAŞINA !