Yalvaç'ın Afyon'a bağlanmak istemesini değerlendiren CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, yapılmak istenen olayın bir yanlışı daha beraberinde getireceğini ileri sürdü.

 

Yalvaç’ın ekonomik olarak büyümesi için 4. Teşvik Bölgesinde yer alan Afyonkarahisar iline bağlanmak istemesini CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner de doğru bulmadığını ifade etti.
 
Bir konuyu araştırmak için telefonla aradığımız Milletvekili Öner, Yalvaç’ı ve hemşehrilerini sorduktan sonra Afyon’a bağlanılması konusunda son durumu muhabirimize sordu. Milletvekili Öner konu hakkında düşüncelerini de açıkladı. Öner; “Eğirdir havzasının coğrafi parçası olan Yalvaç’ın Afyon’a bağlanması doğru bir karar değil. Yalvaç’ı kalkındırmak için bunun dışında çareler üretilmelidir. Sular kendi havzasına akar. Bir yanlışı başka bir yanlış yaparak düzeltemezsiniz. Afyon büyükşehir olmak istiyorsa gereken nüfusu 500 bine düşürür ve yaparsınız. Hatta bana kalsa 100 bin nüfusu geçen illeri büyükşehir yaparım.
 
TOKMACIKLI HEMŞEHRİLERİME CEZA KESTİLER AMA KİMSE ORDU’YU SORMADI
 
Ordu ili 1 ay içerisinde 711 bin olan nüfusunu 771 bine çıkardı. Bunu nasıl yaptı tartışılır. Ben bu konuda bir soru önergesi vererek Tokmacık’da belediyemiz kapanmasın diye nüfusunu aldıran hemşehrilerimize binlerce lira ceza kesilirken Ordu ilinde 1 ayda nüfusun 60 bin artmasını sordum. Şimdi daha detaylı araştırma yapılacak ve karar daha sonra verilecek.