Saadet Partisi Isparta İl Sorumlusu Hasan Güldal, İsrail’in Mavi Marmara Gemisine yaptığı saldırıdan dolayı özür dilemesinin giden canları geri getirmeyeceğini belirterek; “Hükümet, barış süreci olayında da, özür olayında da yanlış yoldadır” dedi. 
 
Saadet Partisinin aylık İl Divan Toplantısı dün geniş katılımla gerçekleştirildi. Parti teşkilatının bulunduğu uBelediye İşhanı 4. Katındaki toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Partinin İl Sorumlusu Hasan Güldal, İl Başkanı Cevat Gençay, İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile çok sayıda partili katıldı. Toplantıda Ak Parti hükümetini sert bir dille eleştiren açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İl Sorumlusu Hasan Güldal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke gündemini çok hızlı değiştirdiğini belirterek hükümeti ile bombardumana tuttu. 
 
Dün saat 12.00’de başlayan İl Divan Toplantısının ardından saat 13.00’te düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Hasan Güldal; açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ben buraya gelmeden önce geçtiğimiz hafta başında burada Çanakkale Zaferimizden bahsetmeyi planlıyordum. Ancak, ülkemiz öyle bir siyasi atmosferde ki, hemen hemen her gün olağanüstü olaylar oluyor. Şanlı Çanakkale Zaferimizle elde edilen ve 250 bin şehidimizi toprağa verdiğimiz bu zaferle kazanılan topraklar maalesef hükümetin yanlış politikaları yüzünden elden gidecek duruma getirilmiştir.
 
Biz Çanakkale Zaferini düşünürken, Diyarbakır’da barış adı altında Nevruz Bayramında PKK mitingi düzenleniyor. 200 bin kişinin katıldığı mitingde bir tane bile Türk Bayrağı yok. Daha da vahimi mitinge katılan kürt gençleri üzerlerinde ‘Kürdistan’ yazılı tişörtler giyiyor. 
 
Ülke gündemi PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın örgüte çağrısını değerlendirirken, aradan bir gün geçmeden bu defa ülke gündemine İsrail’in özrü damgasını vuruyor. ABD Başkanı Obama’nın baskıları ile İsrail Başbakanı Türkiye’den özür dilemek durumunda kalıyor. Ben burada şunu soruyorum. 22 Mayıs 2010 tarihinde Antalya Limanından yola çıkan ve İsrail’in haince saldırısına maruz kalan Mavi Marmara Gemimiz adeta silah ablukasına alınıyor. 9 Vatandaşımızı şehit veriyoruz. 
Peki şimdi sayın Başbakana soruyorum. İsrail’in bu özrü giden canları geri getirecek mi? Yaşadığımız maddi ve manevi kayıplarımızı telafi edecek mi? Tabiki hayır” dedi.