Sağlık-Sen, çevre sağlığı teknisyenlerine denetim yaptıkları için ilave olarak verilmesi gereken döner sermaye ek ödemesinin, Sağlık Bakanlığı'nın kararı uya¬rınca verilmemesini yargıya taşıdı.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ahmet Camuzcu, İsparta'da görevli Türk Sağlık-Sen üyesi çevre sağlığı teknisyeninin döner sermaye ek ödemesinin eksik yatırılması nedeniyle yaptığı başvurunun Sağlık Bakanlığı'nın "sertifikası olmayan çevre sağlığı teknisyenlerine ilave döner sermaye yapılmaması ile ilgili genelgesine dayanılarak reddedilmesi" üzerine Danıştay'a dava açıldığını söyledi. Açılan davada döner sermaye yönetmeliğine göre piyasa gözetimi ve denetimi yapan personele, il performans puan ortalamasının yüzde 10'u kadar ek ödeme verileceğinin düzenlendiğini kaydeden Camuzcu, Sağlık Bakanlığı genelgesinde ise sadece sertifikalı per
sonele bu ödemenin yapılması şeklinde yeni bir düzenlemeye gidildiğinin belirtildiği iletti.

Dilekçede söz konusu genelge ile yönetmelikle çelişen bir düzenlemeye gidildiği belirtilerek üst hukuk normuna aykırı-bir düzenleme getirildiğini kaydeden Camuzcu, "Böylelikle idare hukukun temel ilkelerinden merci ihlalinin söz konusu olduğuna dikkat çekildi.

Danıştay'ın daha önce yönetmelikte yer almayan kısıtlamalara yer vermesi ve üst hukuk normlarını aşan hükümler getirmesi nedeniyle genelgeleri iptal ettiği belirtildi.

Dava dilekçesinde, sertifikası olmayan çevre sağlığı teknisyenlerinin yaptıkları denetimden do¬layı almaları gereken ilave döner sermaye ek ödemesinin iptal edilmesini düzenleyen genelgenin söz konusu hükümlerinin iptali istendi" dedi.