HEKİM- HASTA İLİŞKİLERİ GERİLİYOR

Son dönemlerde Hekim ile Hasta arasında hakaret ve fiziksel şiddet/ teşebbüs eylemlerine kadar varan problemler yaşanıyor. Her geçen hafta bir sorun patlak verip Yargı'ya yansıyor. Anılan sorunlar özellikle Dr. Sadık Yağcı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde (ADSM) yoğunlaşıyor.

Buna bir örnek daha çıktı. Hakarete uğradığını iddia eden Diş Tabibi Erken Yüksel, I. Sulh Ceza Mahkemesi'ne açtığı davayı kazandı.

67 YAŞINDA 5 YIL BOYUNCA KAMU YARARINA ÇALIŞACAK

Görevli Diş Tabibi'ne hakaret etmek, üzerine protez fırlatmak eylemlerinden cezaya çarptırılan 67 yaşındaki Hakkı Kıldır, Denetimli Serbestlik Sistemi kapsamında 5 yıl boyunca bir eğitim programına devam ettirilecek. Kamu  yararına, toplumsal faydalı işlerde, ücreti karşılığında çalıştırılacak.

10 KEZ KLİNİK HİZMETİ VERDİM

Dr. Sadık Yağcı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Doktor 40 yaşındaki Erkan Yüksel 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hastası Hakkı Kıldır'a (67) 10 Kasım 2011 tarihinden bu yana 10 kez klinik tedavi hizmeti verdiğini söyledi.

Olay günü hastası Hakkı Kıldır'ın 'Poliklinik Girişi' almadan seansa devam etmek istediğini anlatan Yüksel, savunmasında şöyle dedi:

"Böyle bir duruma izin vermedim. Arkamdan odaya girdi. Tabipler, sağlık personeli ve hastaların huzurunda ağzındaki protez kaplamaları çıkartıp üzerime attı. 'Senin yaptığın iş bu kadar olur.

Sen ne biçim Doktorsun. Yaptığın iş bir halta benzememiş. Senin yaptığın iş bir b.ka benzemiyor' gibi hakaret içeren sözler söyledi. Üzerime yürüdü."

KANIRTA KANIRTA ÇEKTİ İDDİASI

Sanık 67 yaşındaki Hakkı Kıldır ise üzerine atılı suçu ret etti. Tedavi için ilk müracaat ettiğinde Tabip'in dişi uyuşmadan kanırta kanırta çektiğini ve canını çok yaktığını iddia eden Kıldır, savunmasında şöyle konuştu:

"Ertesi gün öteki dişimi de aynı şekilde çekti. Bana ızdırap verdi. Ben, 'iğne yaptınız ama uyuşmasını bekleyin. Canım acıyor' dediğimde elindeki atletleri atıp 'bana mesleğimi mi öğretiyorsun.  . Beğenmiyorsan başka Doktora git. Siz benim müşterim değilsiniz. Benim paramı Devlet veriyor' diyerek beni azarladı. Bazı dişlerimi çekerken kökleri ağzımda kaldı.

En son geldiğimde saati gelmesine rağmen Doktor Bey bizi muayene etmedi. 11.00 sularında geldi. Dişlerime kaplama yaptı.

Ama o kaplamalar 10-12 gün sonra yerinden dökülmeye başladı. Taze ekmek yerken dişim yerinden çıktı. Doktorun amacı özel muayenehanesi olan eşinin orada bizim tedavimizi yaptırmaktı.

Bu yüzden dişlerimi kötü yaptı. Tekrar yanına gittiğimde dökülen kaplama dişlerimi gösterdim. Kendisine dişlerin niye dayanmadığını sordum. O sözleri kesinlikle söylemedim."
 

MAHKEME 354 GÜN ADLİ PARA CEZASINA ÇARPTIRDI

I.Sulh Ceza Mahkemesi, toplanan deliller ışığında 67 yaşındaki Hakkı Kıldır'a 354 tam gün sayısı adli para cezasına çarptırdı. Bu bağlamda sanık Kıldır'a 7 Bin 080 TL para cezası verildi.

DENETİMLİ SERBESTLİK'E ÇEVRİLDİ

Diş Tabibi'ne 'görevi başında iken hakaret, üzerine yürümek ve protez fırlatmak' eylemlerinden suçlu bulunan Hakkı Kıldır'a verilen ceza Denetimli Serbestlik'e çevrildi.
 

Bu bağlamda 67 yaşındaki Hakkı Kıldır, 5 yıl süre ile bir eğitim programına devam edecek. Kamu yararına hizmetlerde ücreti karşılığı çalıştırılacak.