Başkan Yardımcısı Haşim Kılıç önderliğindeki Anayasa Mahkemesi Üyeleri ve eşleri Pazar günü Yalvaç"a geldi.

Süleyman Demirel Üniversitesi ve Yalvaç Meslek Yüksek Okulu"nun davetlisi olarak 3 Şubat Cumartesi günü Isparta"ya gelen Anayasa mahkemesi Üyeleri iki günlük gezinin son gününü Yalvaç"a ayırdı. Mahkeme Başkanı Tülay Tuğcu"nun rahatsızlığı nedeniyle bulunmadığı geziye Başkan Yardımcısı Haşim Kılıç ve üyeler Sacit Adalı, Ali Adıgüzel, Fulya Kantarcıoğlu, Fettah Oto, Ahmet Akyalçın, Serdar Özgüldür, Mehmet Erten, Şevket Apalak, Mustafa Yıldırım, Serruh Kaleli, Cafer Şat, Osman Paksüt ve Nemci Özler katıldı. Saat 10:30"da Yalvaç"a gelen Anayasa Mahkemesi Üyeleri"ni Kaymakam Nevzat Taşdan, Meslek Yüksek Okulu yetkilileri ve beraberindekiler karşıladı.

    İlk olarak Yalvaç Müzesi"ni gezen üyelere burada Müze Müdürü Ali Harmankaya ve Kaymakam Nevzat Taşdan tarafından kentin tarihi ve kültürü konusunda bilgi verildi. Yalvaç Müzesinin ardından Yalvaç Kaymakamlığı ve Yalvaç Belediyesi işbirliği ile kurulan el sanatları merkezine geçildi. Merkezde, Yalvaç"a özgü el sanatlarına hayran kalan Üyeler burada alışveriş yapma fırsatı da buldu.

    Ardından sırasıyla sekiz asırlık anıtsal çınar ağacının bulunduğu Çınaraltı Meydanını, Görgü Mahallesi fırınını ve Yalvaç Belediyesi Kültür Evi"ni gezdiler. Yalvaç gezisi sırasında, Anayasa Mahkemesi"nin Yalvaçlı üyesi Şevket Apalak"ta zaman zaman rehberlik yaparak üyelere Yalvaç"ı tanıttı ve Anlatan Meydan"da bulunan eski belediye başkanları panosunda, bir zamanlar belediye başkanlığı yapan dedesi ve amcalarının fotoğraflarını gösterdi.

Son olarak Yalvaç Meslek Yüksek Okulu"na geçerek kendileri için verilen yemeğe katılan Üyeler akşam saatlerinde Yalvaç"tan ayrıldılar.