Huzurevi Sakinleri Vali Uzun'u ve Başkan Balaman'ı Ziyaret Etti

18 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla, Huzurevi sakinleri Isparta Valiliğini ve Isparta Belediye Başkanlığını ziyaret etti. İlk olarak Isparta Valiliğini ziyaret eden huzurevi sakinleri, Vali Şemsettin Uzun ile sohbet etti. Yaşlılara sahip çıkılması gerektiğini savunan Vali Uzun, yaşlılara önerilerde bulunarak, yaşlıların üzerlerinde bulunan mallarını evlatlarının üzerine almamalarını istedi. Aksi halde bazı evlatların malları üzerine alıp daha sonra yaşlıları sokağa attığını söyleyen Vali Uzun, bu duruma mahal vermemek için, yaşlıların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Yaşlılığın farklı bir olay olduğunu dile getiren Vali Şemsettin Uzun, evlatların ve çocukların her ne kadar kötü olsalar da analık ve babalık duygularının ağır bastığını ve çocuklara sahip çıkıldığını belirtti. Hayatı boyunca annesine tek bir kelime bile söylemediğini ifade eden Vali Şemsettin Uzun, “Bir anne 10 çocuğa bakıyor. Ancak 10 çocuk bir anneye bakamıyor” dedi. Huzurevi sakinlerinin sıkılmaması ve gerektiği gibi dışarılara çıkmasına izin verilmesi gerektiğini belirten Vali Şemsettin Uzun, Isparta"daki yaşlılara iyi bakıldığını ve hiçbir şikayetlerinin olmadığını söyledi. Huzurevi sakinleri ise Vali Şemsettin Uzun ile görüşmekten çok memnun olduklarını ifade ederek, Vali Uzun"u sürekli ziyaret etmek istediklerini ve Vali Uzun"u huzurevine beklediklerini dile getirdiler.

74 YAŞINDA PLASTİK CERRAH DA HUZUREVİNDE
Huzurevi sakinleri arasında ilginç bir misafir daha vardı. 74 yaşında olan Plastik ve estetik Cerrahı Yüksel Kadri Sağnak, uzun süredir huzurevlerinde kaldığını ve şimdiki kaldığı huzurevinin 5. huzurevi olduğunu dile getirdi. Yıllardır karısı ile ayrı olan ve tek erkek çocuğu olan Cerrah Sağnak, Vali Uzun"un “Herkes gibi sen niye tekrar evlenmedin?” sorusu üzerine “Ben çocuğumun üvey anne elinde yetişmesini istemedim. Çünkü bu ona kötülük olur. Ben onu doktor yapmak istiyordum ve bunu başardım. Gerçi doktor oldu ama adam olamadı. Yani hayatımı çocuğuma adadım. Çocuğum ve boşandığım eşim ayrı yerlerde. Ben ise bu hayatımdan çok memnunum. Hepsini çok özlüyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Vali Uzun huzurevi sakinlerini çiçeklerle uğurladı. Valilik ziyaretinden sonra Belediye Başkanlığına gelen huzurevi sakinlerini, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman karşıladı. Huzurevi sakinlerini makamına alan Başkan Balaman, 80 yaşındaki Nazife Bağlar"ı makamına oturtarak “Yaşlılar bizim başımızın tacıdır” dedi. Balaman “Bizde böyle yaşlanacağız. 40"a merdiven dayadık. Gençliğimizin kıymetini iyi bilmek lazım. Sizler feleğin çarkından geçmiş insanlarsınız. Mutlaka bizlere tavsiyelerde bulunmalısınız. Her canlı doğar, büyür ve ölür. Önemli olan bu yaşlarda güzel şeyler yapabilmektir. Isparta merkezinde 1 hafta süre ile her mahallede yaşlılar için çeşitli etkinlikler organize ettik. Belediye olarak yürüyemeyecek durumda olan yaşlılarımızın evine giderek onları traş ediyoruz ve gerekli ihtiyaçlarını görüyoruz” şeklinde konuştu.

YAŞLILARA VE EMEKLİLERE MERKEZ EVİ KURULUYOR Yaşlılara müjdeli bir haberinin olduğunu ifade eden Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, merkezde Fiskos Cafe"nin bulunduğu alana emekli ve yaşlılar için Merkez Evi kuracağını açıkladı. Bu proje ile Isparta"da bir ilke imza atacağını belirten Başkan Balaman ”kuracağımız Merkez Evinde yaşlılarımız ve emeklilerimiz çay içecek, kitap okuyacak ve geçmişlerini yad edecekler” dedi. Huzurevin kapasitesinin az olduğunu, bu kapasitenin daha da arttırılması gerektiğini belirten Başkan Balaman, bunun için çalışmalara başlayacaklarını dile getirdi. Konuşmaların ardından 74 yaşındaki Plastik ve Estetik Cerrahı Yüksel Kadri Sağnak, Başkan Balaman"a kendi yazdığı şiir kitabını hediye etti. Başkan Balaman"da karşılık olarak “Ben ancak senin öpebilirim. Elimden başka bir şey gelmez” diyerek Cerrah Sağnak"ın elini öptü. (İhlas Haber Ajansı)