Diyanet İşleri Başkanlığı'nın devam eden yaz Kur'an kurslarına Isparta'da binlerce öğrenci katılım sağlıyor.

Okulların tatil olmasını fırsat bilerek yaz Kur'an kurslarına akın eden binlerce çocuk, Kur'an-ı Kerim ile temel dini bilgiler öğrenip, çeşitli aktivitelerde bulunuyor.

Isparta Habibullah Cami Müezzini Volkan Ünal haber32 sitemize özel yaptığı açıklamada, 25 Haziran'da başlayan yaz Kur'an kurslarının 17 Ağustos'ta biteceğini söyledi.

Volkan Ünal, "Bu sene camimizde 5 sınıf açarak rekor kırıyoruz.3 erkek sınıfı 2 kız sınıfı olmak üzere 150 öğrencimize dinimizi anlatmaya çalışıyoruz.Erkek çocuklarımıza erkek,kız çocuklarımıza bayan hocalarımız tarafından Kur'an-ı Kerim dersleri verilmeye devam etmektedir." dedi.

Çocukların, bu kurslarda haftanın belli günlerinde tercih ettikleri aktivitelere katılma imkânı bulduklarını dile getiren Volkan Ünal, sözlerine şöyle devam etti: "Adı yaz kursu olmakla beraber bir müfredatı var. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bastırmış olduğu yaz kursu kitaplarımız var. Bu kitaplar içerisinde sadece Kur'an bilgisi değil, ilmihal bilgileri de var. Çocuklarımıza temizlikten, abdestten tutun namazı, orucu, haccı ve zekâtı öğretmeye yetecek kadar dersimiz var. Hz. Peygamber Efendimizin hayatını anlatan derslerimiz var. Adabı muaşereti, günlük görgü kurallarını, davranış şekillerini, Hz. Peygamber'in sünnetine uygun şekilde öğreten derslerimiz var. Bir de Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı müdürlüklerle imzalamış olduğumuz protokollerimiz var. Yaz kursları böyle bir kurstan ziyade bir cazibe merkezi haline gelsin diye gayretimiz var. Çocuklarımız, bu kurslarda haftanın belli günlerinde tercih ettikleri aktivitelere katılma imkânı buluyorlar."

"Çocuklarımıza Kur'an bilgisini veriyoruz"

"Yoğun olarak Kur'an kursu faaliyeti göstermekle birlikte hocalarımızın asli görevlerinden bir tanesi de camiye gelerek Kur'an-ı Kerim öğrenmek isteyen çocuklarımıza ve büyüklerimize ders vermektir." diyen Ünal, "Bütün anne babalara, büyüklere, gençlerimize ve yavrularımıza seslenmek istiyorum: 17 Ağustos'ta kursların bitiyor olmasına bakmasınalar. Okullar başladıktan sonra da hafta sonu akşam vakitleri varsa kendilerine en yakın olan hocamızla irtibat kurmak suretiyle kendilerine müsait olan saatleri hocamızla birlikte belirleyerek, yazın öğrendiklerine kış aylarında devam etsinler. Yaz aylarında şehir dışına giden, çalışmak zorunda kalıp da Kur'an kurslarından istifade edemeyen çocuklarımız, gençlerimiz de hafta sonları, şubat tatilinde akşamları bu ihtiyaçlarını mutlaka giderme, karşılama yolunu seçsinler. Gördüğünüz gibi, rakamlar çok yüksek. Yaz kursuna gelebilecek potansiyel bundan çok daha fazladır.

Çocuklarımızı 'Saldım çayıra Mevla'm kayıra' anlayışıyla kesinlikle bırakamayız.

Çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim bilgisini, Allah inancını, peygambere bağlılık inancını mutlaka vermenin bir yolunu bulmalıyız. Çocuklarımız bize Allah'ın en büyük emanetleridir. Emanete nasıl davrandığımız konusunda Cenabı Hak bize soracaktır. Çocuklarımızın bize emanet oldukları bilinciyle manevi eğitimi vermenin yolunu bulacağız." ifadelerini kullandı.

Velilere yönelik tavsiyelerde bulunan Volkan Ünal, "Okullarımızda büyük bir imkân var. Anne babalardan rica ediyorum, mutlaka çocuklarımızı imam hatip okullarına göndersinler. Ama imam hatip okullarına gitmeyen çocuklarımız, okullarda seçme imkânı bulunan Kur'an-ı Kerim, Hz. Peygamber'in hayatı, temel dini bilgiler ve Arapça derslerini, özellikle Kur'an Kerim ve Hz. Peygamber'in hayatını seçmeli dersler olarak mutlaka seçsinler." ifadelerini kullandı.