SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM) Müdürü Fatih Cebeci, Aile Danışmanlığı konusunda akreditasyonun tamamlanmasının ardından Türkiye’de yeni bir meslek tanımı yapacaklarını bildirdi.

Son dönemde açtığı kurslar ve verdiği eğitim alanlarıyla tüm dikkatleri üzerine toplayan Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi(YBEM), hedeflerini her geçen gün artırıyor. YBEM Müdürü Fatih Cebeci, şu anda bir akreditasyon süreci içinde olduklarını ve yeterliliği tamamlamaları halinde büyük bir sınav merkezi olacaklarını söyledi.

AKREDİTE SÜRECİ BAŞLATILDI

Aile danışmanlığı konusunda akredite çalışmalarının devam ettiğini ve YBEM olarak yaptıkları sınavları iyileştirme ve sürekliliğini sağlama açısından da açısından da akreditasyonluk sürecini başlattıklarını
ifade eden Cebeci, “Öncelikle İş ve Meslek Danışmanlığı konusunda alacağız. Daha sonra aile danışmanlığı konusunda almak istiyoruz. Akredite olmanın bize yararı şu olacak; öncelikle iş ve meslek
danışmanlığı konusunda sınav merkezi olmak istiyoruz. Yeterlilik tamamlandıktan sonra da aile danışmanlığı konusunda da sınav merkezi olmak istiyoruz. Süreç olarak son düzlükteyiz. Aile Danışmanlığında Türkiye’de yeni bir meslek tanımı yapacağız” dedi.

HERKES ‘YBEM NE YAPAR?’ DİYE MERAK EDİYOR

Öte yandan son dönemde YBEM’in Isparta’ya olan katkısının merak edildiğini dile getiren Cebeci, “YBEM’in Isparta’ya katkısı merak ediliyor. Bir kere il dışından YBEM’e kursa gelen olduğu zaman Isparta, değeri bilinen, kıymetli bir memleket haline geliyor. Kursiyer belgesini alıyor burayı tanıyor, para bırakıyor. Ben işin burasındayım. Isparta’nın tanıtımındayım. Bu insanlar gittikleri memleketinde burayı tavsiye ediyorlar. Aile danışmanlığı konusunda marka şehir haline gelmek istiyoruz. Duygusal bir bağ kuruyoruz insanlarla. Bu, şehrimiz için bir avantaj değil mi?” diye konuştu.

REKABET İÇİN FARKINDALIK GEREKİYOR

Diğer taraftan Türkiye’de üniversiteler arası büyük bir rekabetin başladığını ve bu konuda farkındalık yaratmak istediklerini açıklayan Cebeci, “Biz heyecanlanıyoruz Isparta adına. Isparta’da müthiş bir
potansiyel var. Burası öyle değerli bir toprak ki. Biz üzerimize düşeni yapsak burada herkes zengin olur. Türkiye’de 180 üniversite var 81 de vilayet var. Ortalama şehir başına 2,5 üniversite düşüyor. Pasta daralıyor. 

MOTİVASYONA İHTİYACIMIZ VAR

Samimi olduğumuz insanların çoğu Avrupa’da ve işadamı. Bizim çocuklarımız Avrupa’da okumaya çalışıyor. Ama gerektiği gibi eğitim alamıyorlar. Biz de bu işadamlarının çocuklarını SDÜ’ye davet ettik.

O öğrenciler Isparta’ya gelse ilimizin değeri yükselir mi yükselmez mi? Buradan ev alacak turistik amaçlı gelecek. Katkı sağlamaz mı? Bizim motivasyona ihtiyacımız var. Başka hiçbir şey istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Akdeniz