Bu kapsamda Turan Mahallesinde sorun olarak görülen 600 metrelik mesafede içme suyu ve kanalizasyon hat yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Çalışmalar kapsamında yenilenen hatlara vatandaşların bağlantı yapmaları çağrısında bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bu mahallemizde yıllar önce beton büzden yapılmış olan hatlar artık erimiş vaziyetteydi. Bu hatları korge borularla yeniliyoruz. Vatandaşlarımızın bağlantı yapmaları için gerekli hatlarını koyduk. Vatandaşlarımızdan bu bağlantılarını yapmalarını istiyoruz. Bunun için bu asfaltını 15-20 gün sonra gerçekleştireceğiz” dedi.

Isparta Belediyesi şehirdeki tüm ana altyapı çalışmalarını tamamlarken, bazı noktalarda yılların getirdiği yorgunluktan ötürü meydana gelen lokal sorunlarda birer birer çözülüyor. Bu çalışmalardan birisi de Turan Mahallesinde bulunan 600 metre uzunluğundaki içme suyu ve kanalizasyon hattının yenilenmesi noktasında gerçekleştiriliyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Turan Mahallesinde devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Günaydın, “Isparta’mızın tümünde altyapı ana çalışmalarının tamamlandığını daha önceden söylemiştik. Bunun yanında lokal çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalardan birisi de Turan Mahallemizde gerçekleşiyor. Bu mahallemizde hatlar da tıkanma yaşanıyor, arızalar çıkıyordu. Bizde bu hattımızı yüzlerce sene dayanabilecek korge borularla yeniliyoruz. Altyapı sağlam yapılmazsa üzerine kapladığımız asfaltın hiçbir anlamı kalmaz ve kırmak zorunda kalırız. Bu mahallemizde yenilenmiş oluyor. Hiç durmadan çalışıyoruz. Turan Mahallemiz ile birlikte Karaağaç ve Dere Mahallelerimizde de benzer çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımıza cumartesi pazar demeden devam ediyoruz.

Mahallerimizdeki küçük çaplı lokal çalışmaları da yapıyor ve sorunu kökünden çözmüş oluyoruz. Isparta’mızda yeni bir şehir altyapısı oluşmuş durumda. Buradan Turan Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Yeni hat yaptığımız yol üzerinde vatandaşlarımızın bağlantı noktalarını koyduk. Vatandaşlarımız bağlantılarını yeni hatlara gerçekleştirsinler. Bunun için bu caddemizdeki asfalt çalışmamızı 15-20 gün geciktiriyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuya duyarlı olmalarını istiyoruz. Bağlantı yapmaları noktasında evlerimize mektup gönderdik. Yeni bir Turan Mahallesi oluşuyor. Yaptığımız bu çalışmalar aynı zamanda Turan Mahallemizin kentsel dönüşümüne de hazırlık oluyor. Çalışmalarımızın vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.