Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan ve ''Sibirya Soğukları'' olarak nitelenen dondurucu soğuklar ile yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kayseri'de, hava sıcaklığı gece saatlerinde eksi 26.4 dereceye kadar düştü. 
    

 Haber32 muhabirinin Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Kayseri'nin Tomarza ilçesinde gece hava sıcaklığı eksi 26.4 derece olarak ölçüldü.

Kent merkezinde gece hava sıcaklığı eksi 19 derece olarak ölçülürken, Pınarbaşı ilçesinde sıcaklık eksi 20.4, Develi ilçesinde eksi 15.9, Sarız ilçesinde ise 18.3 dereceye indi.

Hava sıcaklığının eksi 22 derece olarak ölçüldüğü Erciyes Kayak Merkezi'nin yakınlarındaki Tekir Göleti ile Kayseri-Sivas kara yolu yakınlarındaki Sarmısaklı Barajı da buz tuttu.
    
     -BİTLİS-
    
     Bitlis'te, kar yağışı ve tipi nedeniyle 102 köy yolu ulaşıma kapandı.
     Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, 102 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

    Açıklamada, kapalı olan köy yollarında ulaşımın sağlanması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü, acil durumlara müdahale için ekiplerin hazır bekletildiği bildirildi.
     Meteoroloji İşleri Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde kar kalınlığının 38 santimetre, yükseklerde ise 50 santimetre olduğunu söyledi.
     Yüksek kesimlerde çığ tehlikesi bulunduğunu ifade eden yetkililer, hava sıcaklığının eksi 10 derecenin altına düşmesi nedeniyle kentte buzlanma ve don olaylarının yaşandığını kaydetti.
    
     -BALIKESİR-
    
     Balıkesir'de, 15 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor, 52 köye de elektrik verilemiyor.
     Balıkesir'de cuma günü başlayan ve düne kadar aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmaları sürüyor.
     Bölgede halen 15 köy yolunda ulaşım sağlanamazken, 52 köye sabah saatlerinden bu yana elektrik verilemiyor. Balıkesir'de, 7 köyde ise hatlarda kaynaklanan sorun nedeniyle iletişimde de aksamalar yaşanıyor.
     Bursa'da ise kapalı köy yolunun kalmadığı bildirildi.
    
     -EDİRNE-
    
     Edirne'de, Tunca Nehri'ni bile donduran aşırı soğuklar, geceleri etkisini daha fazla gösteriyor.
     Önceki gün eksi 15 dereceye kadar düşen sıcaklıklar dün gece yükselerek, eksi 8 derece olarak ölçüldü. Aşırı soğuklardan donan Tunca Nehri'nin ve kent merkezindeki süs havuzlarının donan kısımları da hala çözülmedi.
     Edirne Belediyesi ekipleri, kentin değişik yerlerinde yaya trafiğinde sorun yaşanmaması için buz kırma çalışmalarına devam ediyor.

     Belediyeye bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de 24 saat esasına göre yürüttüğü tuzlama çalışmalarına yaklaşık 15 kişilik bir ekiple devam ediyor.
     Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu gece hava sıcaklığı -10 derece olacak. Hava sıcaklığının en yüksek sıfır derece olacağı kentte, bugün ve yarın çok bulutlu bir hava hüküm sürecek. Edirne'de cuma günü de karla karışık yağmur bekleniyor.
    
     -ADANA-
    
     Adana'nın Feke ilçesine bağlı 3 köy yolunun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi.
     Adana İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Memili Güven, kar ve tipi nedeniyle ilçeye bağlı Mansurlu, Şahmuratlı ve Çondu köylerinin yollarının kapandığını söyledi.
     Güven, 3 köyle ulaşımın sağlanması amacıyla ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.