6 Nisan'da gösterime girmesi beklenen filmin yönetmeni Atıl İnanç, yaptığı açıklamada, filmde Türkiye'nin siyasi tarihindeki önemli 3 yılı anlattıklarını söyledi.

Filmin gazeteci Abdi İpekçi suikastı ile başladığını ve dönemin siyasilerinin sürgüne gönderilişleri ile bu süreçte yaşadıklarının anlatıldığını belirten İnanç, o dönemi tarafsız bir şekilde yansıtmaya çalıştıklarını bildirdi. Filmde siyasi kişilerden çok o dönemi anlattıklarını dile getiren İnanç, şöyle devam etti: ''Filmde olaylara, kişilere tamamen yansız baktık. Film ilk aşamada 6 bölümden oluşan bir dizi olarak çekilmeye başlandı. Daha sonra sinema filmi olarak yapmaya karar verdik. Filmin çekimlerinde bugüne kadar yaklaşık 500 bin dolar harcama yapıldı. Filmin tahminen 1,5-2 milyon dolara mal olmasını bekliyoruz.'' dedi.

12 Eylül'ün yaşandığı dönemde, gündemde yine Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olduğunu hatırlatan İnanç, ''Bana göre 26 yıl öncesiyle bugün yaşananlar arasında bir fark yok. Filmin çekimleri öncesinde dönemin kahramanları ile görüştük. Demirel, bizi Güniz Sokak'taki evinde ağırladı ve senaryoyu çok beğendi'' diye konuştu. Filmde 7. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel rolünü oynayan Haldun Soysal ise, filmin çekimleri öncesinde Türk halkının ''Baba'' diye hitap ettiği 7.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i ziyaret edip görüştüğünü ifade ederek, '' Bu görüşmede Demirel'in çok güzel bir Türkçe ile konuştuğunu fark ettik. O yüzden filmde Isparta şivesi ile konuşmayacağım. Baba'yı oynamak çok zor. Filmin çekimleri öncesinde uzun Süre Demirel'in hayatını okudum. Filmin çekimleri esnasında Demirel gibi bende şapkamı yanımdan ayıramadım'' diye konuştu.

Senaryosunu Avni Özgürel'in yazdığı filmin çekimleri Ankara, İstanbul, Çorlu ve Muğla'da yapılacak. Filmde dönemin CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit'i tiyatro sanatçısı Bülent Emin Yarar, eşi Rahşan Ecevit'i Suna Selen, Adalet Partisi Genel Başkanı Süleyman Demirel'i Haldun Soysal, Nazmiye Demirel'i Ayşe Tuna Boylu, 7.Cumhurbaşkanı Kenan Evren'i Suavi Eren, MSP Genel Başkanı Necmettin Erbakan?ı ise Münir Kutlu oynuyor. (Anadolu Ajansı)