Büyükbaş hayvan işletmelerinden sonra küçükbaş hayvan işletmeleri arilik belgesi alabilmek için koşullarını iyileştirmeye başladı. Isparta'da 2 işletme 'Bruselloz Hastalığından Ari İşletme Belgesi' aldı.

İlimiz Merkez Büyükhacılar köyünde sürülerinin Bruselloz Hastalığı yönünden arilik testlerinin yapılması için müracaat eden Ali Ayaz ve Lokman Arık 21.06.2023 tarihi itibari ile Bruselloz Hastalığından Ari İşletme Sertifikası almaya hak kazanmış olup, yetiştiricilere sertifikaları teslim edilmiştir.

İşletmelerde bulunan hayvanlardan alınan kan örneklerinin Konya Veteriner Kontrol Enstitü Müdürlüğünde yapılan kontrolleri sonucunda, hayvanlarda Bruselloz Hastalığı tespit edilmemiştir.

İl  Tarım  ve  Orman  Müdürlüğünce  küçükbaş  hayvancılık  işletmelerine  ziyaretler  düzenlenerek yetiştiricilere konu ile ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır. İşletmelerini sertifikalandırmak isteyen yetiştiriciler Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğümüzün 16.06.2021 tarih ve 2021/41 sayılı Koyun Keçi Brusellozu Hastalığından Ari İşletmeler Genelgesine göre İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat edebilir.​

Isparta'da nöbetçi eczaneler (6 Mayıs pazartesi) Isparta'da nöbetçi eczaneler (6 Mayıs pazartesi)