Isparta’nı Sütçüler İlçesine bağlı Çukurca köyü, kent merkezine 135 kilometre, Sütçüler ilçesine ise 96 kilometre uzaklıkta. 1999’dan beri Çukurca Köyü’nde muhtar olan Hasan Şahin; “Köyümüzün nüfusu uzun yıllardır azdır. Gençler okumak ve iş bulmak için köyden çıkıyorlar. Köyümüzün nüfusu şuan 16 hane olmakla birlikte toplamda 30 kişidir. Ben bu köyde uzun yıllardır muhtarlık yapıyorum.” Dedi.

KÖYÜN EN GENCİ BENİM

Genç nüfusun köyde kalmadığını belirten muhtar Şahin; “Köyümüz genelde yaşlı vatandaşlardan oluşuyor. Biz pandemi döneminde köyü komple kapattık. Köyün girişine büyük bir kapı yaparak kapıları kilitledim. Bu sayede bizim köyümüzde korana vakası hiç olmadı. Şuan köyümüzün en  genç insanı benim ben de 1963 doğumluyum” dedi.

KÖY TURİSTLERİN ODAK NOKTASI

Sessiz sakin ve bol yeşilli olması dolayısıyla  insanla doğanın baş başa kaldığı köy turistler için cazibe merkezi oldu. Muhtar Şahin; “30 kişilik köyümüzde şuan her yer kilit parke taşı döşelidir. Turistik amaçlı olarak vatandaşlar buralara yakın yerlere gelmektedir.

Isparta'dan İsrail Zulmüne Tepkiler Devam Ediyor Isparta'dan İsrail Zulmüne Tepkiler Devam Ediyor

Isparta'nın 1970'lerden sonra büyükşehirlere iş bulma ve eğitim görmek amacıyla terk edilen Çukurca Köyü, günümüzde sadece 30 kişinin yaşadığı huzurlu bir köy haline gelmiştir. Köydeki genç nüfusun büyükşehirlerdeki imkanları tercih etmesi nedeniyle, yaşlıların ağırlıklı olduğu bir topluluk oluşmuştur. 1999'dan beri muhtarlık görevini üstlenen Hasan Şahin, köyün nüfusunun uzun yıllardır azaldığını belirtmektedir.