Bahçe işlerine olan ilgisi ve sevgisi, onu organik tarım yolunda ilerlemeye yönlendirdi. Şimdi 50 yaşında olan Gülsüm Topal, Isparta'da organik tarımın önemini anlattı.

Isparta’da eski muhtar vefat etti Isparta’da eski muhtar vefat etti

Babasının maddi desteğiyle kendi serasını kuran Topal, yetiştirdiği ürünleri Isparta'da haftalık pazarlarda satışa sunuyor. Bu şekilde çocuklarını büyüttü. Okumanın önemini  genç yaşta anlayamadığını belirten Topal, “Zamanında okula gitmek istemedim. Şimdi önemini anlıyorum” dedi. O zamanın şartlarında eğitim görmenin çok zor olduğu ve geçim sıkıntısın daha ağır bastığını belirten Topal; “Bu işi annemden babamdan öğrendim o zamanlarda karnımızı bu meslekle doyuruyorduk” dedi.

15 Yaşında öğrendiği bahçelerde sebze yetiştirmeyi daha da ileriye götürmek isteyen Topal, kendi tohumlarını kullanarak ürünler yetiştiriyor ve bütün yıl boyunca bakımını titizlikle yapıyor. Isparta'da toprak ve sera konusunda uzmanlaşmış durumda ve 35 yıllık deneyimi sayesinde bu alanda birçok şey öğrenmiş. Topal şuan bir ürünü en başından sonuna kadar biliyor.

Gülsüm Topal, verdiği bir demeçte şunları söyledi: "Çocukken başladığım organik tarım işi, şimdi hayatımın merkezinde. 15 yaşındayken bu işe başladım. Evlendikten sonra babamın maddi desteğiyle kendi seramı kurarak bu işe giriştim. Toprakla olan bağımı çocukluğumdan beri  sürdürüyorum.. 35 yıllık bu serüvenimde her daim çalışmaya devam ettim. Kendi tohumlarımı kullanarak ürünlerimi yetiştirmek benim için gurur verici. Çocuklarım bu elde ettiğimiz gelir sayesinde büyüdü.” Dedi.

Haber32 - Ali Rıza Cesur