Isparta'da kış mevsiminde bahar havasının erken gelmesiyle birlikte ağaçların erken çiçek açma riskine karşı budama işlemleri erkene alındı.

Belediye ekipleri, parklar, yeşil alanlar, refüjler ve kaldırımlardaki ağaçların budamasını yaparken, vatandaşlar da bahçelerinde budama çalışmalarına başladı.

Baharın etkilerinin görüldüğü ılık ve yağmurlu günler, budama için ideal şartlar oluşturuyor.

Özellikle meyve bahçelerinde budama işlemleri hız kazandı.

Budama işçileri, günlük yevmiyeleri için Bin 500 TL talep ediyorlar. Bu ücrete yemek ve yol masrafları da dahil ediliyor. Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, budama işi için taban fiyatın 1.000 TL olduğunu belirterek, çiftçilere bereketli bir sezon diledi.

Sosyal medya üzerinden iş ve budama işçisi arayışları da hız kazandı. Meyve bahçesi sahipleri, Isparta'da budama işi yapacak kişilere ulaşmak için çaba harcarken, budama işi yapanlar da yevmiye ücretlerini sosyal medya platformlarında paylaşıyorlar.

Özellikle Eğirdir ve Gelendost gibi bölgelerde, Isparta içinde budama işçisi bulmak zor olduğu için çevre illerden ve sosyal medyadan budama işçileri aranıyor.

Isparta İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, meyve üreticilerine ücretsiz budama eğitimi vererek çiftçilerin bilgi ve becerilerini artırmayı hedefliyorlar.

Eğirdir’de metruk binalar yıkılıyor Eğirdir’de metruk binalar yıkılıyor

Haber/ Ali Rıza Cesur