Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında beklenen görüşme gerçekleşti. Kriz iddiaları sonrası ilk kez yapılan 1 saatlik görüşmede, yerel seçim hazırlıkları, 50 + 1 değişikliği ve Gazze konusu görüşüldü.

ISPARTA’DA DURUM NE OLACAK?

Yerel seçimlere sadece 4 ay kaldı. Isparta merkezde olası bir ittifakta ise hangi ismin, hangi partiden aday gösterileceği ise merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli’nin yaptıkları görüşmede AK Parti ve MHP ayrıca 27 il belediyesinde işbirliği yapacak. Bu belediyelerden 23'ünde AK Parti, 4'ünde ise MHP'nin adayının destekleneceği dile getiriliyor. Böylelikle Isparta'da AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlere ortak aday ile gitme ihtimali de yükselmiş oldu.

Öğrencilere deprem çantası hediye edildi Öğrencilere deprem çantası hediye edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli arasında yapılan görüşmede, Isparta'da güçlerini birleştirerek daha güçlü bir seçim sonucu elde etmeyi hedefledikleri tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Devlet Bahçeli’nin görüşmesinde bir çok ilde ittifakın planlandığı, özellikle AK Parti belediyelerinin olduğu bölgelerde AK Parti üzerinde, MHP’li belediyelerin olduğu bölgelerde ise MHP üzerine ittifakın olabileceği ifade ediliyor. Isparta’da AK Parti belediyesi olduğu için de burada ittifak olursa, ittifakın AK Parti üzerine oluşturulması ya da yapılacak saha çalışmaları sonrası ittifaksız adayla seçime gidilebileceği değerlendiriliyor.

ERDOĞAN – BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '50 artı 1 kuralı değiştirilmeli' çıkışına MHP lideri Devlet Bahçeli'nin karşı çıkması sonrası ertelenen ve kriz iddialarının konuşulduğu görüşme bir saat sürdü. Beştepe'deki görüşme basına kapalı gerçekleşti. Görüşmede, yerel seçim hazırlıkları, 50 artı 1 değişikliği, Gazze'de son yaşananlar masaya yatırıldı.

Cumhur İttifakının, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilmesi planlanan yerel seçimler için heyetler arası görüşmelerin büyük ölçüde tamamlandığı belirtiliyor.

AK Parti ve MHP, 30 büyükşehirde ortak adaylarla seçime girecek. Bu büyükşehirlerden Adana, Mersin ve Manisa'da 2019'daki gibi MHP'nin büyükşehir belediye başkan adayının destekleneceği, diğer büyükşehirlerde ise AK Parti’nin adayının destekleneceği ifade ediliyor.

AK Parti ve MHP ayrıca 27 il belediyesinde işbirliği yapacak. Bu belediyelerden 23'ünde AK Parti, 4'ünde ise MHP'nin adayının destekleneceği dile getiriliyor. Bu illerde, Osmaniye dışında CHP'nin yönetimindeki Kırşehir, Bartın, Amasya gibi il belediyelerinde de ittifak kapsamında MHP'li adayın destekleneceği belirtiliyor.

Haber32 – Nadir Öngören