Isparta'da,  yaşadığı saldırılar ve ardından açlık gibi pek çok sıkıntılarla karşı karşıya kalan Filistin halkının halini anlamak amacıyla bugün Mimar Sinan Camii'de tutulan oruçlar açıldı. 

Isparta’da gül hasadı başladı… Isparta’da gül hasadı başladı…

İftara Isparta İl Müftü Yardımcısı Seyit Böğet, İnsani Yardım Vakfı Isparta Temsilcisi Osman Akçil, Eğitim Bir Sen Isparta Başkanı Selami Kılınç ve kadın, erkek onlarca vatandaş katıldı. 

İftarda hurma, simit, peynir ve ayran ikram edildi.  

Osman Akçil, Filistin'deki zor durumda olan kardeşlere yardım etme amacıyla yapılan bir organizasyon hakkında açıklamada bulundu.

Akçil, Filistin'de yaşanan dramın herkesin vicdanını etkilediğini belirtti. Isparta'da Filistin Platformu çerçevesinde düzenlenen "Gazze ve Filistin İftarı" organizasyonu için 30'a yakın sivil toplum örgütü ile birlikte çalıştıklarını söyledi.

Akşam namazından sonra Mimar Sinan Camii'nde gerçekleşen iftar programında, dualarla oruçlarını açtıklarını ve bu etkinlikle Filistinli kardeşlerin yalnız olmadığını göstermeyi amaçladıklarını ifade etti.

Akçil, organizasyonun sadece bir başlangıç olduğunu ve Gazze'deki dram devam ettiği sürece benzer etkinlikleri yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Haber/ Nadir Öngören