Ağustos ayına girilmesiyle birlikte altında değişimler yaşanıyor. Isparta’da vatandaşlar düğünde takı için ve para biriktirmek için tercih ettiği altını yakından takip ediyor.

Isparta32 Spor’lu gençlerden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret Isparta32 Spor’lu gençlerden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret

Gram altının bin 670 liraya yükselmesi pek çok vatandaşın dikkatini çekerek yatırımlarını altına yönlendiriyor. Isparta’da kuyumculuk yapan İbrahim Uslu, Ispartalı vatandaşların altını çok yakından takip ettiğini belirterek, önümüzdeki aylarda altın piyasasında yükselme yaşanacağını söyledi.

VATANDAŞLAR ÇOK SIKI BİR ŞEKİLDE GÜNCEL KURLARI TAKİP EDİYOR

Altının değerinin yükselmesinin sürpriz olmadığını belirten Uslu; “Artık uzmanlar kadar vatandaşlar da çok sıkı bir şekilde güncel kurları takip ediyor. Isparta’da altın piyasası çok hareketlendi. Bana göre sebebi de vatandaşların altının nereye gideceğini bilmesidir. Kentte altının çıkacağını düşünen vatandaşlar direkt olarak altın alıyor. Altını satanlar ise 2 sebepten satıyor. İlki ihtiyaçtan dolayı satanlar oluyor.

Borcu yaklaşan vatandaşlar direk olarak altını bozuyor. İkincisi ise vatandaşlar özellikle emlak ve otomotiv sektörüne yatırım yapmak için bozuyor. Vatandaşa göre altın güncel paranın değerinin korunması olarak görülüyor. Ama emlak ve otomotiv sektörlerinde yapacağı yatırımın daha kısa sürede daha çok kâr getireceğini düşündüğü için altını bozdurup bu sektörlere yatırım amaçlı olarak yatırıyor” dedi.

“ALTIN, AY SONU BİN 800 LİRA, ARALIK AYINDA 2 BİN LİRA OLABİLİR”

Piyasadaki güncel hareketleri değerlendiren Uslu; “Altın Isparta halkı için çok yakından takip ediliyor. Bu yüzden vatandaşın en çok dikkat ettiği yatırım araçlarından biri de kesinlikle altındır. İnternet sitelerinde, haber merkezlerinde ve televizyonlarda takip ettiğimiz uzmanlara göre altının istikrarlı bir şekilde yükseleceğini düşünüyorum. Altın fiyatlarının ay sonu bin 800 lira olur. Ekim ve Kasım aralarında ise 2 bin TL civarlarında olacağını düşünüyorum.” Şeklinde konuştu. / ÖZGE KILINÇ