Fiziksel güç ve el becerisi gerektiren bu mesleği gençler artık tercih etmiyor. Ancak azalan inşaat ustası sayısı, onları aranan bir meslek haline getirdi. Isparta'da sektöre yeni başlayan bir inşaat işçisi günlük en az 750 lira yevmiye ve yemek parası alıyor. Bu meslekte ilerleyip inşaat ustası olması halinde ise günlük ücreti en düşük 1.200 liraya kadar çıkabiliyor.

Özellikle kendi işini bulabilme özgürlüğü, inşaat ustalarının diğer mesleklerden ayrılan bir özelliği. Bir inşaat ustası Isparta'da 10 gün sürecek bir iş bulduğunda kazancı 50 bin lirayı bulabiliyor. Bu durum, kendi işini yapan bir inşaat ustasının devlet memurundan daha fazla kazanmasını sağlıyor.

İnşaat ustası Süleyman G. ise kendi başına veya kurduğu ekiple birlikte aylık 90 bin liraya kadar kazanabildiğini belirtiyor. Ancak başkasının yanında çalıştığında bu miktarın 30 bin lira civarında olduğunu dile getiriyor.

İnşaat sektöründe yaz aylarında sürekli iş bulunabileceğini belirten Süleyman G., kış aylarında ise iş bulmanın biraz daha zor olduğunu ifade ediyor. Kış aylarında iş bulabilmek için gerçekten işinin ehli olmanın önemli olduğunu vurguluyor.

Isparta’da hamile kadından 5 gündür haber alınamıyor Isparta’da hamile kadından 5 gündür haber alınamıyor

üleyman G. şunları söyledi: "İnşaat ustalarının reklamı, diktiği duvar ve yaptığı işlerle bilinir. Bir müşteriye iş yaptığınızda, gelen diğer müşterilerin beğenisiyle kolayca iş bulabilirsiniz. Ancak sektördeki bazı arkadaşlarımız kısa süreli işlerde çalışıp bırakıyorlar. Yaz aylarında ise iş bulmak daha kolay oluyor." dedi.

Haber/ Ali Rıza Cesur