Pandemi sürecinde artan internet bankacılığı kullanımına bağlı olarak banka şubelerindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla birçok banka yeni bir karar aldı. Bu kapsamda, nakit para çekme ve yatırma işlemlerinde günlük limitlerde değişiklik yapıldı.

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Şenol Babuşçu'nun açıklamalarına göre, bankalar şubelerdeki iş yükünü hafifletmek ve maliyetleri azaltmak amacıyla yeni bir adım attı.

Özellikle yaşanan uzun bekleme süreleri ve artan şube yoğunluğu sonucunda bankalar, şubelerden gerçekleştirilen nakit para çekme ve yatırma işlemleri için günlük limiti belirledi. Bu limitin 10 bin TL olarak belirlendiği bildirildi. Prof. Dr. Şenol Babuşçu, yaptığı açıklamada, "Bankalar uzun zamandır bunu yapmaya çalışıyor. Hem kiralardan hem işçi maliyetinden kısmak, şubeleri küçültmek istiyorlar. Yaşlı ve engelliler zorlanacak tabii ki ama işte kapitalizm budur. 10 bin TL limit kulağa çok gelebilir ama 370 dolar ediyor" dedi.

Ispartalı Şehidimiz İçin Anma Programı Yapılacak Ispartalı Şehidimiz İçin Anma Programı Yapılacak

Bu yeni düzenleme ile birlikte, 10 bin TL'nin altındaki nakit işlemler, şubeler yerine ATM'lerden ve BTM'lerden gerçekleştirilecek. Bankaların bu adımıyla birlikte müşterilere daha hızlı ve pratik bir hizmet sunma hedeflendiği belirtiliyor.