Isparta'da kış aylarının gelmesiyle birlikte, vatandaşlar kışlık ayakkabı arayışına girdi. Ancak, bu talep karşısında ayakkabı fiyatlarındaki artış, birçok kişinin alım gücünü zorluyor. İl genelinde pek çok esnaf, özellikle kışlık bot ve ayakkabılara olan talebin arttığını belirtiyor. Ancak, marka bilincinin ön planda olduğu kışlık ayakkabı tercihinde, bilinen markaların yüksek fiyatları vatandaşları düşündürüyor.

Ülkelere ihracat verileri yayından kaldırıldı Ülkelere ihracat verileri yayından kaldırıldı

Isparta'da faaliyet gösteren bir ayakkabı tamircisi esnafı, kışlık ayakkabı talebinin yanı sıra, kışlık ayakkabı tamiri konusunda da ciddi bir artış olduğunu dile getirdi. Esnaf, özellikle bilinen markalara olan ilginin sürdüğünü, ancak bu markaların en düşük 2 bin liradan başlayan fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşların daha çok ayakkabı tamiri talebinde bulunduklarını ifade etti.

Özellikle üniversite öğrencileri arasında, mevcut ayakkabıları tamir ettirme eğiliminin öne çıktığını belirten esnaf, bu durumun gençlerin bütçe dostu tercihleri arasında yer aldığını söyledi. Şu anda esnafın elinde, aynı gün içinde tamir edilmek üzere gelen 50'ye yakın ayakkabı bulunuyor.

Haber/Nadir Öngören