Bulut, kendisine ait farklı isimlerde 2 nüfus cüzdanı olduğunu fark etti. Bu sebeble yaşadığı sorunu anlattı.

Resmi nikahı bulunmayan ve ayrı yaşayan anne ve babası tarafından farklı tarihlerde farklı soy isimle  nüfus kağıdı çıkarıldığını belirten Bulut, 2 yaşındayken anne ve babasının ayrıldığını ifade etti.

Şimdiye kadar babasının çıkardığı nüfus cüzdanıyla hayatını devam ettirdiğini belirten Bulut ,  bu kimlikle yıllarca yaşadı. Hatta Emniyet Genel Müdürlüğü’nde  Polis memuru olarak çalıştığını söyledi.

Ancak görevine devam ettikten sonra emekli oldu ve Şarkikaraağaç ilçesine yerleşti. Burada babası ve annesinden üzerine kalan mirası almaya gelen Bulut ,  hiç beklemediği olayla karşılaşarak farklı 2 ayrı soyadı ve 2 farklı bir baba adıyla kendisine ait 2 nufüs kaydının olduğunu öğrendi.

DURUM TAM OLARAK ŞÖYLE

 İlçeye geldiğinde bir tuhaflık olduğunu ve bu durumu tam olarak anlayamadığını belirten Bulut ,  ifadelerinde ; “Benim anne ve babam resmi nikah olmadan dini nikahla evlenmişler. Sonra ben doğduktan sonra araları açılıp kavga etmişler. Babam o sıralarda annemle ayrıldığı için benim nüfus kağıdımı çıkarmamış.

Annem de kimseye sormadan bana bir nüfus kağıdı çıkarmış.  Baba Adı Kaya soy adı Ay olarak yazdırılıp “Duran Ay” diye de bana isim ve soy isim verilmiş.. Yani annem, babamdan başka evlilik yaptığı eski kocasının soyadını bana vermiş ve baba adını eski kocasının ismini koymuş. Babam ise bu durumdan habersiz olarak bana doğru olan ana ve baba adlarıyla Duran Bulut  adını ve soyadını verdiği nüfus kağıdı çıkarmış. Ben yıllarca babamın çıkarttığı kimlik kartıyla devam ettim” İfadelerini kullandı.

ÖLEN ADAMIN ÇOCUĞU MU OLUR?

“Ben 1954 doğumluyum ve üzerime kalan mirasımı almak istediğimde şaştım kaldım. Çünkü annemin kendi başına bana nüfus kağıdını çıkartmasından dolayı sorun çıktı. O da şöyle annem eski kocasının nüfusuna beni yazdırıyor. Fakat bu nüfus kâğıdına aktardığı vakit eski kocası zaten ölmüş. Tapu memurları bu durumu fark etti. Bize “Ölen adamın çocuğu mu olur?’ diye sordu. O an başka bir nüfus kağıdı olduğunu anladım” ifadelerini kullandı.

Eğirdir’de hak ekmek satışları başladı Eğirdir’de hak ekmek satışları başladı

BU SORUN ANCAK MAHKEME İLE ÇÖZÜLÜR

Bu durumu tam 2020 yılının Haziran ayında fark edilmesinin ardından Duran Bulut diğer nüfus kaydını iptal ettirmek için Şarkikaraağaç Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Bulut O tarihten bugüne kadar nufüs kağıdındaki bu yanlışlığı düzeltmek için aylarca mahkemeye gidip geliyor. Aynı zamanda Bulut Üzerine kalan miras için mahkemenin  ortağı olduğu mirasa şerh koyduğunu kaydetti.

Haber/ Ali Rıza Cesur