Meteoroloji Isparta'yı Uyardı Etkili Geliyor Meteoroloji Isparta'yı Uyardı Etkili Geliyor

Markete, manava, kasaba giden vatandaş, "bozuk yok" cevabı alıyor. Çünkü piyasada madeni para sıkıntısı yaşanıyor. Marketlerde ve bakkallarda para üstü sakız olarak veriliyor. 

Özellikle bu konuda en çok şikayetçi olan esnaf kesimi ise bakkal ve marketler oldu. Esnaf kendi çabalarıyla madeni para sorunu çözmek için çeşitli yollar deniyor.

Isparta’da 12 yıldır bakkal dükkanı işleten Halil Özdamar; "Bankaya gittik, orada da yok. Koştur koştur bozuk para arıyoruz. Bu sorun Isparta'da marketlerde özellikle had safhaya çıktı. Özellikle 50 kuruş ve 1 liralarda ciddi bir daralma var. Bir süre öncesine kadar bu sorunu çözebiliyorduk. Ancak ne zaman sigaraya zam geldi. O  zamandan beri sıkıntı giderek büyüdü. Sigara fiyatları örneğin 55, 50 civarında satılıyorken, zam gelmesiyle birlikte 56 lira,58 lira 62 lira, 67 lira olunca sorun büyüyor. Müşteri 100 lira uzattığı zaman o parayı denkleştirmek bizi zorluyor. Bozuk para bulumayan esnaf arkadaşlarımız yeri geldiğinde para üstü olarak sakız verdiği de oluyor." dedi.

Haber/ Ali Rıza Cesur