Isparta'da oğlusunu babasının evine gizlice girme, boşanma aşamasındaki eşiyle aynı evde yaşayan vatandaşların kapı açtırma durumlarına kadar, hatta cezaevine girmiş bir arkadaşının evindeki eşyaları almak için kapı açtırmaya kadar pek çok sorun ortaya çıkıyor.

Isparta'da nöbetçi eczaneler (6 Mayıs pazartesi) Isparta'da nöbetçi eczaneler (6 Mayıs pazartesi)

Ev sahiplerinin kapıda unuttuğu ya da kaybettiği anahtarlar için başvurduğu çilingirlerin, her kapıyı açıp açamayacağı, yasal ve etik bir sorun olarak ön plana çıkıyor.

Bu tür durumlarda nasıl hareket ettiklerini Isparta'da çilingircilere sorduğumuzda yanıtları şu şekilde oluyor.

Isparta'da çilingirler, genellikle kimlik fotokopisi talep ederken, bazıları ikametgah belgesi isteyebilir. Isparta'da çilingir işi yapan  Ahmet Tuğlu, bu durumu değerlendirdi.

Ancak çilingirlerin karşılaştığı zorlu durumların başında boşanma aşamasındaki evlere giriş geliyor. Çilingir Ahmet Tuğlu, bu durumu şu şekilde açıklıyor: "1 kez başıma geldi boşanma durumu var mı yok mu ona göre açıyorum. Boşanma durumu varsa açmıyorum." Gece saatlerinde çağrıldığında ise kişi adına bir fatura olup olmadığını kontrol edip, komşulara danıştıklarını ifade etti.. Tuğlu, "Gece geç saatlerde ise faturaya bakıyoruz ya da komşulara mutlaka soruyoruz" dedi.

Haber/ Ali Rıza Cesur