Isparta ikllimi gereği özellikle Aralık ve Ocak aylarında dondurucu soğuklar geçiriyor. Vatandaşlar üşümemek için doğal gazların derecesini yükseltiyor fakat yüksek faturalarla karşılaşabiliyor.  Isparta'da ısı sistemleri işletmeciliği yapan Hasan Tezcan, hem  doğal gaz faturalarını azaltmak hem de daha az enerjiyle yüksek ısı elde etmek için petek temizliğinin önemine dikkat çekti.

Tezcan; "Isparta'da çok fazla ihtiyaç duyulduğu için petek temizliği için gerekli cihazı temin ettik. Bu sayede bir dairenin tüm peteklerini 1 ila 1.5 saat içinde temizleyebiliyor. Temizlenen peteklerde ısı verimliliği artıyor ve bu sayede doğalgaz faturasında düşüş sağlanıyor." dedi.

3 YILDA BİR TEMİZLİK YAPILMASI GEREKİYOR

Zamanla peteklerin altında tortu oluştuğunu ve bu tortunun su girişini engellediğini ifade eden Tezcan, cihazlarıyla bu tortuyu temizleyerek peteklerin verimliliğini artırdıklarını belirten Tezcan; "Temizlenen peteklerde ısı verimliliğinin artmasının yanı sıra kombilerin ısı ayarlarının düşürülebiliyor. Kalorifer peteklerinde 3 yılda bir temizlik yapılmasını öneriyoruz. Kullanımda oluşan tortu petekleri tıkayabiliyor. Bu tıkanmayı vatandaş farketmeyebilir. Bunu ancak ev normal ölçüde ısınamadığında anlayabiliyor." dedi.

ÇOK KISA BİR SÜREDE YAPILABİLİYOR

Burdurlu Yetiştiricilerin Kangal Köpekleri, Heybetleriyle Görenleri Etkiledi Burdurlu Yetiştiricilerin Kangal Köpekleri, Heybetleriyle Görenleri Etkiledi

 Bu işlemi kısa sürede tamamlayabildiklerini belirten Tezcan; "Bu konuda halkın bilincinin artması gerekiyor. Doğalgaza gelen zamlar vatandaşlarımızı daha tasarruflu olmaya itiyor. Ayrıca dikkat edilmesi gereken husus bu işlemi  tesisat ustalarının işi esnaf kaydı olmayan kişilerin bu işi yapmaması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Haber/Muhammet Ölmez