Isparta’da yeni yıla sayılı günler kala vatandaşlarda inanılmaz bir alışveriş yoğunluğu başladı. Vatandaşlar özellikle kentte bulunan mont, elbise, ayakkabı ve aksesuar ürünlerini satan dükkanlarda yer bulamadı.

Asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte bazı ürünlerde yapılan zam haberlerinin ardından vatandaşlar, yeni yılda tekrar zamlanacak düşüncesiyle alışverişlerine hız vererek özellikle kıyafet almak için yoğunluk oluşturdu.  Alışveriş yapan vatandaşlara göre bu alışverişler için geç kalındığı bile düşünülüyor.

Isparta’da bir aksesuar dükkanında alışveriş yapan bir vatandaşa bu yoğunluğun sebebi sorulduğunda şöyle cevapladı: “Asgari ücretin artmasıyla birlikte gelecek ay alacağımız maaş artacak. Zaten şuan herkes kredi kartıyla alışveriş yapıyor. Şuan aldığımız ürünleri gelecek ay hesap kesim tarihinde ödeyeceğiz. Bu yüzden ucuza almış oluyoruz.” Dedi.

Bu alışverişler için geç kalındığını düşünen başka bir vatandaş ise durumu şu şekilde özetledi: “Asgari ücretin artmasıyla birlikte birçok ürüne zam geldi. Daha asgari ücret hesabımıza yatmadı. Ancak bunun haberi bile ürünlerde zam gelmesine yol açtı. Keşke bu alışverişi asgari ücret zammı açıklanmadan önce yapsaydım. Yeni yılın gelmesiyle birlikte bu zamların üstüne başka bir zam geleceğini düşünüyorum. Bu yüzden benim gibi düşünen şimdiden ucuza alayım diye düşünüyor. Bu alışveriş yoğunluğunun yeni yılın kutlanmasıyla bir alakası yok” dedi.

Isparta'da Kaza Sonrası Arbede Yaşandı Isparta'da Kaza Sonrası Arbede Yaşandı

Isparta’da pek çok alışveriş merkezinde ve dükkanlarda bu yoğunluğun yaşanmasının ardından kentte bazı dükkanlardan içeri giren bile yok. Bu dükkanların biri de sahaflar oldu. Alışverişlerde sahaflar şuanda bu ayın en düşük yoğunluğunu yaşıyor.

Isparta’da kitap satışı yapan bir esnafa göre kitap fiyatlarında da artış geleceğini düşünüyor. Esnaf ifadelerinde: “Yeni yılın gelmesiyle birlikte kitap fiyatlarında da artış olacak. Şuanda satışlarımız düşüyor. Sadece bir ödev için gelen öğrenciler alıyor." dedi.

Haber/ Ali Rıza Cesur