Kurbanlık hayvanlar ile ilgili en çok merak edilen konu ise şüphesiz hisse fiyatları, geçtiğimiz yıl ortalama en düşük 10 bin TL olan kurban hissesi bu yıl en düşük 20  bin TL'den satılırken, besi çiftliği işletmecileri yüksek fiyatlara rağmen kurbanlıklara rağbet olduğunu söylüyorlar.

fiyatlarını araştırmaya başladı. Besi çiftliklerinde yoğunluk gözlemlenirken, bu yıl kurban hisse fiyatlarında geçen yıla göre yüzde yüze yakın bir artış yaşanıyor.

Başta bakım maliyetleri olmak üzere birçok sebep nedeniyle et fiyatlarındaki zam, kurban hisselerini de olumsuz etkiliyor. Geçtiğimiz yıl en düşük 10 bin TL civarında satılan kurban hisseleri, bu yıl en düşük 20 bin TL'den başlıyor. Hayvanın vereceği et miktarına ve türüne göre fiyatlar değişkenlik gösteriyor.

Bim İndirim Günleri Yarın Başlıyor Bim İndirim Günleri Yarın Başlıyor

Isparta'da faaliyet gösteren bir besi çiftliği işletmecisi Mevlüt F., "Geçtiğimiz yıla göre bu yıl kurban hisse fiyatlarında ciddi bir artış var. 2.5 ay kaldı. İlerleyen günlerde fiyatların daha da yükselebileceğini düşünüyorum. Vatandaşlar da bu durumu göz önünde bulundurarak şimdiden kurban hissesi almaya başladı." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Şu anda Isparta'da 7 aylık bir kuzunun fiyatı yaklaşık olarak 7 bin lira iken, 1 yaşını doldurmuş bir koç en düşük 10 bin liradan satılıyor. 7 aylık cılız koç ve kuzuların fiyatları ise 5 bin liraya kadar düşebiliyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, büyükbaş hayvan kesmek isteyen vatandaşların en az 100 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Besicilere ve üreticilere göre, Kurban Bayramı yaklaştıkça büyükbaşın fiyatının 110 bin lira ile 130 bin liraya kadar, küçükbaş koyun ve koçların ise 15 bin ila 20 bin lirayı bulması bekleniyor.

Haber/ Ali Rıza Cesur