Piyasaların 10 gün öncesine kadar iyi olduğunu belirten Çetin Çakır; “Isparta’da 10 günde emlak piyasası durdu. Bunun öncesinde zaten sadece apart piyasasında ufak tefek hareketlenmeler vardı. Ucuz olan, eski olan yerler fiyatlarına göre satılıyordu. Sıfır ev satışlarında zorlanıyoruz.

Bunun sebebi de kredi olmamasından dolayıdır. Bankalar şuan para vermiyor. 2 milyonluk krediyi alamıyorsunuz. Zaten evlerde 2 milyon olduğu için vatandaş kredi çekip alamıyor. Elinde nakit parası olan da çok az vatandaş var. Bu insanlarda son zamanlarda döviz kurlarında artış sebebiyle parasını emlakta kullanmıyor. 10 gün öncesine kadar yine de biraz kıpırdanma vardı.

Özellikle gurbetçi vatandaşlarımızdan bir talep vardı. Şuan Isparta’da birçok kişi tarla veya hobi bahçelerine merak saldı. Artık bu tarz yerlere talep var. Bunu Isparta vatandaşından ziyade şehrimize gelen yabancılar talep ediyor.” şeklinde konuştu.

Şarkikaraağaç’ta Doğalgaz çalışmaları devam ediyor Şarkikaraağaç’ta Doğalgaz çalışmaları devam ediyor

FİYATLARI TOK SATICILAR ŞİŞİRİYOR

Çetin ,yaşanan artışlara rağmen evlerin satıldığını belirterek, şunları söyledi; “Isparta’da en ucuz ev 1 milyon 250 bin liradan başlıyor. O da 2+1 beşinci katta ve asansörsüz evdir. Bizler bu evleri ilana koyduğumuz zaman çok fazla küfür yiyoruz. Ama genel piyasa bu şekilde olduğu için mecburen bu evleri de koyuyoruz.

Şuan fiyatların artmasında ekonominin yanı sıra, bir de tok satıcılar vardır. Vatandaş bize gelip soruyor, benim evim kaç paraya satılıyor diye. Bizde örnek vereyim 500 bin lira diyoruz. Vatandaşın bize cevabı ise komşum aynı yerde 1 milyona ilana koymuş, benim evim nasıl 500 eder diyor.

Fiyatları bu şekilde başkasından göre göre herkes yüksek fiyatlara koyuyor. Vatandaşlar bize tepki gösteriyor. Bu fiyatlara ilan koyuluyor biz suçlu oluyoruz. Fakat bu fiyatlara ev alınıyor. Alanlar çıkıyor, siz sormasanız başkası soruyor ve alıyor. Bu yüzden neden biz suçlu olalım? Toki evleri bile şuan gideceği yere kadar gitti. Isparta’da en çok Fatih, Ayazmana ve Vatan mahallerinde yapılan evlere talep var.” ifadelerini kullandı.