Özer: “AFADER'in çalışmalarını kutluyoruz” Özer: “AFADER'in çalışmalarını kutluyoruz”

Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, Isparta’da gerçekleşen erkek dansöz oynatma olayına sert açıklama yaptı. Güner açıklamasında, ‘Isparta denince halkı dindar insanlar gelir akla. Isparta denince milyonlarca insan yetiştirmiş ve kendisinden etkilenmiş Said Nursi hazretleri gelir aklımıza. Isparta denince evliya şehri olduğu gelir aklımıza. Ama ne hikmetse son zamanlarda sözde sanatçı müsveddeleriyle ve LGBT destekçisi sözde sanatçılarla anılır oldu Isparta’mız.

HER TÜRLÜSÜ GAYRİ AHLAKİDİR

Son günlerde görülen ve ahlaki değerlerden sapmış bir eğilim olarak erkek dansöz de icat edildi. Şaklabanlık ve palyaçoluk adına her türlü kılığa girenler görülmeye başladı Isparta’da. Tüm bunlar oldukça dikkat çekmeye başladı şehrimizde. Biz Müslümanlar, dansözün kadınına da karşıyız ama bu erkek dansöz için diyecek bir kelime de bulamıyoruz.

TABİATA, AHLAKA VE İSLAM’A AYKIRIDIR

Bereketlerle dolu bir Üç Aylar mevsimine girerken kendimize gelmek ve kandiller geçidinden istifade etmek gerekirken, gayri meşru hallerle hallenmek hiçbir Müslümana yakışmaz ve Müslümanlar bu tür durumları asla tasvip etmezler. Çünkü bu tür davranışlar önce tabiata sonra ahlaka ve en önemlisi İslam’a aykırıdır. Kabul edilmesi ve normalleştirilmesi mümkün değildir. Müslüman toplum buna engel olmalı, onları meşrulaştırmamalı ve muhakkak kalbiyle de buğzetmelidir. 

MANEVİ KALKINMA YASASI ÇIKARILMALIDIR

Manevi, İlkeli ve Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları (Mil-Diyanet Sen) olarak her fırsatta bunu ifade ediyor ve “Önce Ahlak ve maneviyat” diyoruz. Bir toplumun maddi yönden kalkınabilmesi için manevi yönden kalkınması ve kendine çeki düzen vermesi gerekir. İşte bu yüzden de kurulduğumuz günden beri söylüyoruz: “Manevi Kalkınma Yasası” çıkarılmalı ve ülkemizin hem manen hem manen kalkınması sağlanmalıdır.

Toplumu erozyona, gençliği felakete sürükleyen bu ve benzeri her türlü gayri meşru eğlence ve soytarılıkları şiddetle kınıyor, toplumu ifsat etmek isteyenlere karşı yetkilileri göreve davet ediyorum.’ ifadelerini kullandı.