Bu sezon gelinlik satışlarında beklenen canlanma gerçekleşmedi. Isparta'da yaz aylarının gelmesiyle birlikte açılan düğün sezonu Ağustos ayının sona yaklaşması ile birlikte ise yoğun dönemi geride bırakıyor. Gelinlik satışlarında ise geçen yıla oranla azalma gözlemleniyor. Sektörde yaşanan durgunluk esnafı endişelendiriyor.

Gelinlik mağazası sahibi Sümeyye Karadağ, bu sezonun satış performansını şu şekilde değerlendirdi: "Bu yıl, önceki yıllara göre satışlarımızda durgunluk yaşandı. Temmuz aylarında gelinlik ve bindallı satışlarında bir miktar canlılık gözlemledik. Ancak Ağustos ayının gelmesiyle birlikte satışlar ciddi bir düşüş yaşadı. Isparta'da özellikle yurt dışından gelen gurbetçilerin düğün kıyafetlerine ilgisi, gelinlik satışlarını artıran en önemli faktör oldu. Bu yıl özellikle Temmuz ayında bir hareketlilik yaşandı, ancak Ağustos'ta satışlar neredeyse durdu."

Yalvaç'ta Trap Atışları Turnuvası Düzenlendi Yalvaç'ta Trap Atışları Turnuvası Düzenlendi

Halk arasında ise yeni kıyafet almak yerine, daha önceki yıllarda satın alınmış kıyafetlerin tercih edildiğini belirten Karadağ, "Isparta'da çevre illere kıyasla daha uygun fiyatlarla gelinlik satışı yapmaktayız. Ancak yerel halkımızın da tercihi, daha önceki yıllarda sahip oldukları kıyafetleri tekrar kullanmak yönünde. Yani, insanlar yeni kıyafet almak yerine, daha önceki düğünlerde giydikleri kıyafetleri tercih ediyorlar" şeklinde konuştu.

Özellikle düğün sezonunun sona erdiği Ağustos ayının ardından, gelinlik mağazalarının gelecek sezon için planlamalarını gözden geçireceği bir dönem başlıyor. Gelinlik sektöründeki bu durgunluk, işletmeleri daha etkili pazarlama stratejileri oluşturarak gelecek yıla daha iyi hazırlanma konusunda teşvik ediyor.

Gelinlik fiyatları ise 13 binden başlayıp 40 bin liraya kadar değişiyor. Kiralamak isteyenler için ise fiyatlar 12 bin liradan başlıyor. Bu durum, düğün sahiplerinin bütçesini etkileyen önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. / Özge Kılınç